Upravljajte lako i jednostavno vašim kućnim internetom

Aplikacija za upravljanje kućnim internetom dodatno je unapređena. EON Connect aplikacija, kojom možete potpuno da kontrolišete vaš kućni SBB internet, sada se zove Connect i osavremenjena je kako bi korisnicima pružila još bolje iskustvo.

PCPress.rs Image


Jednostavna i uvek dostupna kontrola kućnog interneta spada među najpoželjnije stavke i za korisnike i za pružaoce usluga. Iskusniji korisnici će sigurno ukucati adresu rutera u internet pregledač i radoznalo pregledati sve raspoložive opcije koje uređaj pruža. Međutim, korisnička baza se naglo uvećava, a među njima je veliki broj korisnika koji nisu tako vešti ili čak svesno ne žele da ulaze u dubine poznavanja i kontrole kućne mreže. Ipak, i ovi korisnici imaju svoje prohteve i potrebe kad je u pitanju kućna mreža. Pre svega, tu je bezbednost od upada neželjenih korisnika, pa zaštita od neželjenih sadržaja, a zatim i finija podešavanja kao što su ograničenja korišćenja interneta za one koji su ponekad skloni da preteraju (roditelji znaju).

PCPress.rs Image


A sve to treba da bude jasno i lako dostupno čak i onima koje ne zanima previše tehnološka problematika povezivanja na globalnu mrežu. Iako je prethodna verzija aplikacije EON Connect prisutna već više od tri godine, nova, poboljšana verzija aplikacije ima moderniji izgled, omogućava još bolje razumevanje funkcija i korišćenje ponuđenih opcija. Pre svega treba pohvaliti vizuelno istaknute najčešće korišćene opcije što i seniorima olakšava korišćenje aplikacije. I iskusniji korisnici će pozdraviti ove novosti jer znaju da nije uvek lako doći do svih opcija, a pogotovo automatizovati bar neke od njih.

Pročitajte i:  SBB: EON Sports Mode zabeležio rekordne rezultate tokom prenosa EURO

EON i internet u vašim rukama

Connect aplikacija funkcioniše i van SBB kućne mreže – telefon preko kojeg korisnici upravljaju aplikacijom može biti povezan na mobilnu mrežu ili neki drugi WiFi ali je bitno napomenuti da Connect daje mogućnost upravljanja samo SBB kućnom mrežom. To je nesumnjivo olakšanje jer možete sa letovanja da proverite ne samo da li je vaš ruter on-line, nego i da ga resetujete, promenite nazive WiFi mreža (2,4 i/ili 5 GHz), proverite da li se neko nepoželjan povezao i niz drugih stvari vezanih za priključene LAN i WiFi uređaje.

PCPress.rs Image


Pored toga što ćete jednostavnije moći da upravljate aplikacijom, ona je u potpunosti prilagođena potrebama savremenih korisnika, što se prvenstveno ogleda u mnogo većoj kontroli bezbednosti i kontroli pristupa, pogotovo za najosetljivije članove domaćinstva. Uz unapređen dizajn početnog ekrana tu su i brojni info ekrani koji obaveštavaju korisnike o promenama u vezi sa podešavanjima WiFi mreže, kao i lakši i praktičniji način deljenja lozinke putem QR koda.

Uz Connect aplikaciju možete na klik da ograničite neprikladan sadržaj za najmlađe i vreme provedeno na internetu i jednostavno sprečite malware, spam, phishing, odnosno krađu poverljivih podataka (korisničko ime, lozinke, broj kartice…) i zaštitite uređaje od sumnjivih programa i štetnih sadržaja.

Pročitajte i:  SBB: EON Sports Mode zabeležio rekordne rezultate tokom prenosa EURO

Jednostavna kontrola za SBB korisnike

Dopala nam se i opcija prepoznavanja priključenih uređaja. Većina uređaja koji se povežu na vaš WiFi najčešće ne prikazuje neko prepoznatljivo ime , već upravo nerazumljivu MAC adresu, a Connect aplikacija omogućava da ih prepoznate i imenujete na mreži i tako ih razlikujete od mogućih „uljeza“ koji su nekako našli put do vaše kućne mreže. Na kraju, možete aktivirati i posebnu WiFi mrežu „Gost“ namenjenu upravo gostima u vašoj SBB kućnoj mreži koji treba da imaju samo pristup internetu uz ograničene ili onemogućen pristup ostalim povezanim uređajima.

PCPress.rs Image


Na kraju, vrlo korisnu opciju predstavlja i optimizacija WiFi mreže. Ova funkcija/opcija prilagođava WiFi parametre na svim uređajima u okviru SBB mreže, skenira okruženje kako bi uklonila prepreke/smetnje na WiFi signalu, pomaže uređajima da odaberu odgovarajući kanal i izbegnu preopterećene delove bežične mreže.. To je korisno jer svakako ne želite da vaša omiljena serija „secka“ zato što je povezano previše uređaja ili su svi ukućani povezani na internet u istom trenutku. Preporučujemo da optimizaciju mreže pokrenete kad god dodate novi WiFi uređaj.

Pročitajte i:  SBB: EON Sports Mode zabeležio rekordne rezultate tokom prenosa EURO

Lako, a sigurno

Aplikacija je dostupna korisnicima koji imaju modem UBEE EVW32C, TECHNICOLOR CGA2121 ili SDMC NE1611B u okviru EON Full i EON Premium, kao i EON Full Duo i EON Premium Duo paketa.
Ukoliko još uvek niste korisnici, izaberite jedan od paketa u okviru kojeg je dostupna Connect aplikacija i upravljajte svojim kućnim internetom.

Detaljnije informacije o aplikaciji i ponudi SBB EON paketa možete da pročitate na adresama:
https://sbb.rs/aplikacije/connect/
https://sbb.rs/eon-connect-je-od-sad-connect/
https://sbb.rs/eon-paketi/?nopaper=1

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *