BIZIT Seminar

Upravljanje identitetima – Entrust partner event u Beogradu

Upravljanje identitetima često je zanemareni aspekt sigurnosti IT sistema, a napadi danas započinju gotovo uvek krađom identiteta kroz phishing ili credential stuffing napade. Upravljanje identitetima i snažna višefaktorska autentifikacija (MFA) je tradicionalno težak i zahtevan proces, kako za korisnike usluge, tako i za one koji se bave održavanjem i podrškom korisnicima (helpdesk). Pritom troškovi upravljanja, složenost i rizici u hibridnom i multi-cloud okruženju neprestano rastu.

PCPress.rs Image

Rešenje nudi Entrust kroz Identity as a Service (IDaaS), platformu koja se odlikuje inovativnim praksama poput mobile push i koja je jednostavna za korišćenje. Radi se o jedinstvenom rešenju koje upravlja identitetima i omogućava implementaciju snažne multi-faktorske autentifikacije kod niza aplikacija – od on-prem VPN-a, preko RDP-a do SaaS servisa i aplikacija.

Usluga pruža trenutnu vidljivost o korišćenju identiteta kroz sve aplikacije, jednostavnu integraciju s postojećim aplikacijama i snažnu autentifikaciju, te tako rano sprečava napade. Najvažnije, IDaaS rešenje je moguće masovno i skalabilno nuditi drugim organizacijama kao uslugu.

Budući da se mreže razvijaju, a istovremeno se širi i krajolik pretnji, podrška za usluge zasnovane na cloud infrastrukturi danas postaje gotovo neophodna. Identity as a Service, isporučen kroz MSSP model, otklanja problem identiteta i otvara nove poslovne prilike.

Važno je pritom istaknuti da je upravljanje identitetima kontinuirani proces, pa stoga omogućava izgradnju dugoročnih odnosa s klijentima. Predviđa se da će IDaaS tržište narasti na 6.5 milijardi dolara do 2024. (u odnosu na 2.5 milijarde u 2019.), zbog čega je dodavanje ove usluge unutar MSSP portfolija važno za razvoj poslovanja pružatelja usluga.

PCPress.rs Image

IDaaS podjednako prilagođava potrebama velikih korporacija, kao i malim kompanijama s nekoliko zaposlenih. Usluga ne samo da štiti moderne SaaS aplikacije, već štiti sve aplikacije u on-prem infrastrukturi. Kao takva, IDaaS usluga je primerena za svaki scenario, a fokus je uvek na zaštiti korisnika, uređaja i aplikacija.

IDaaS sigurnosna rešenja smanjuju infrastrukturne zahteve, jednostavna su za implementaciju i moguće ih je integrisati sa svim aplikacijama koje pojedina organizacija koristi. Uz IDaaS se lako možete fokusirati na bitno, odnosno na sigurnost korisnika, i to bez dodatnih ulaganja u infrastrukturu. Pritom vam se uvek garantuje optimalno korisničko iskustvo.

Prilika za MSSP

Razvijajući IDaaS, Entrust je posebnu pozornost posvetio funkcionalnostima koje su potrebne svim pružateljima sigurnosnih usluga.

Identity as a Service osigurava multi-tenancy, što znači da je omogućeno postavljanje više korisničkih organizacija na istoj konzoli, i to uz jasno odvajanje podataka. Time se garantuje jednostavan onboarding svih novih organizacija. Također, omogućena je i multi-tier funkcionalnost.

Uslugu je moguće brendirati kao vlastitu (white labeling), a posebnu pogodnost pruža i fleksibilna pay-as-you-go cena. To znači da ulaganje u inventar licenci nije potrebno, a naplata se temelji na broju krajnjih korisnika. Instalacija je jednostavna, a nudi se i mogućnost automatizacije uobičajenih administrativnih zadataka. Širok set modernih APi-ja omogućuje jednostavnu integraciju s drugim aplikacijama.

PCPress.rs Image

Entrust IDaaS MSSP kompanijama donosi jednostavno rešenje ključnog izvora sigurnosnih problema – slabo upravljanje identitetima i loše prakse autentifikacije – i sve to uz minimalne troškove održavanja i redovne mesečne prihode.

Ukoliko ste MSSP pružatelj sigurnosnih usluga, pridružite se eventu kojeg Veracomp organizuje 2.11.2021. u Beogradu. Potražite više informacija na linku https://veracompadria.com/en/events/msp-idaas-belgrade/.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,