TrendMicro

Upravni odbor Twitter- a protiv ponude Musk-a

Upravni odbor Twitter – a usvojio je ograničeni plan o pravima akcionara nazvan “otrovna pilula” koji bi mogao da oteža milijarderu Elon Musk – u da preuzme kompaniju.

PCPress.rs Image

Svi protiv Elona

Odredbom o  “otrovnoj piluli” čuva se pravo akcionara Twitter-a, izuzev Musk-a, da stiču akcije kompanije po relativno jeftinoj ceni, što bi praktično razvodnilo udeo koji u Twitter – u ima šef “Tesle”, prenosi CNN.

Odredba će biti aktivirana ukoliko Musk (ili neki drugi investitor) stekne više od 15 posto akcija kompanije. Musk trenutno poseduje oko 9,0  odsto akcija Twitter-a.

Ovim potezom Twitter – ov odbor nastoji da povrati kontrolu nad dešavanjima nakon Musk- ove frapantne ponude za preuzimanje 100 odsto akcija te družrvene mreže za 43 milijarde dolara. Takozvana “otrovna pilula” – korporativni mehanizam odbrane protiv preuzimanja –  neće nužno stati na put Musk- ovoj ponudi, ali bi mogla da poskupi kupovinu ili da primora Musk- a da sedne za pregovarački sto sa odborom. Istovremeno, Reuters javlja da je Musk nagovestio mogućnost neprijateljske ponude i zaobilaženja Twitter – ovovg odbora, tako što bi poslao ponudu direktno akcionarima tog društvenog medija.

Pročitajte i:  Kršenje autorskih prava: Twitter pušta filmove

On je minulog vikenda tvitovao da ekonomski interesi odbora “jednostavno nisu u skladu sa interesima akcionara … potpuno je neodbranjiv stav da se ova ponuda ne stavi akcionarima na glasanje.”

Thoma Bravo, kompanija za privatni kapital fokusirana na tehnologiju pod čijim je upravljanjem na kraju decembra bila imovina od preko 103  milijarde dolara, obavestila je Twitter da istražuje mogućnost sastavljanja ponude, rekli su Reuters-u upućeni izvori.

Izvor: Tanjug

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,