BIZIT 2022

Uptime kao jedino merilo kvaliteta

Kompanija Mainstream je specijalizovana za pružanje managed hosting usluga velikim i zahtevnim klijentima koji imaju visoka očekivanja. Zato Mainstream u potpunosti preuzima odgovornost za implementaciju i održavanje hostovanih aplikacija, Web sajtova, kao i za disaster recovery i cloud rešenja. Na tržištu Web hosting usluga izborili su se za mesto lidera u domenu hostinga velikih Web sajtova

sl1Za pružanje napredne i pouzdane cloud hosting platforme u Srbiji, Mainstream koristi tri data centra u Beogradu koja ispunjavaju visoke Tier 3 zahteve. Hardver je baziran na Cisco mrežnoj opremi, Fujitsu i HP serverima, NetApp te HP 3PAR storage rešenjima, što obezbeđuje najjaču infrastrukturu u regionu, namenjenu isključivo pružanju Premium hosting usluga. Čitav sistem konstantno nadziru inženjeri podrške i prosečno vreme reakcije na bilo kakav poremećaj je ispod pet minuta.

Managed hosting

Usluga po kojoj se Mainstream prepoznaje i koja ga fundamentalno odvaja od drugih hosting provajdera je Managed hosting koji je zasniva na takozvanom fully managed konceptu, što podrazumeva punu odgovornost za održavanje celokupnog sistema, administraciju svih servisa, konsalting na poslovima optimizacije i povećanja sigurnosti, kao i monitoring i tehničku podršku u 24×7 režimu.

Ovakvu uslugu najčešće koriste veliki, zahtevni i posećeni sajtovi, kao i klijenti kojima je od krucijalnog značaja visoka dostupnost aplikacija i kompletna tehnička briga o njima. Kod ovakve usluge, klijent brine o samom sadržaju, a Mainstream o svim tehničkim aspektima i dostupnosti sajta ili aplikacije. To znači da se ne gleda samo dostupnost komponenti, nego servis u celini, što uključuje i kontinuiranu analizu koda i ponašanja infrastrukturnih servisa, njihovo precizno podešavanje tokom produkcije i slično. Sistem se podešava u režimu visoke dostupnosti i distribuiranosti, čime mogu da garantuju visok SLA za dostupnost kompletnog servisa. Podrška je proaktivna i uključuje neograničeno vreme za održavanja sistema, sistemsku podršku, administraciju servisa i konsalting, tokom trajanja ugovora.

Public Cloud

sl2Najveći svetski hiperskejleri kao što su Amazon, Azure, Digital Ocean i drugi, dobili su konkurenciju zvanu mCloud. Platforma je razvijena od strane domaćih stručnjaka, na visoko dostupnoj infrastrukturi, a bazirana je na SSD tehnologiji i u potpunosti automatizovana.

mCloud platforma donosi revolucionarne novine za tržište hosting usluga u Srbiji, pa i šire. Cloud Hosting dosadašnje shared hosting usluge šalje u istoriju. Iako korisnik ima komfor poznatog okruženja i niske troškove koje treba da izdvoji za hosting usluge, dobija zaseban VPS sa SSD diskom, fiksnom IP adresom, garantovanim resursima i kontrolnim panelom. Zahvaljujući tome, Web sajtovi konačno dobijaju na brzini i kvalitetu u isto vreme. Nema ograničenja u broju sajtova, baza, e‑mail naloga, a drugi korisnici ne mogu da utiču na rad sajta kao sto je to slučaj kod shared hostinga.

Usluga Cloud Server korisnicima daje mogućnost instant kreiranja servera i fleksibilnost da sami podese sve željene parametre shodno svojim potrebama, čime štede resurse, opremu, vreme i novac. Brzi SSD virtuelni serveri nude izbor Windows ili Linux operativnog sistema, a garantovani resursi se u svakom trenutku samostalno mogu modifikovati prema potrebi.

Korišćenjem Cloud Data Centar servisa kompanije mogu angažovati onoliko opreme i licenci koliko im je u određenom trenutku potrebno, sami kreirati virtuelne servere, preraspoređivati resurse, i sve to na mnogo jednostavniji, brži i jeftiniji način nego što je to bio slučaj do sada. Odličan izbor za optimalno Disaster Recovery rešenje.

www.mainstream.rs

www.mcloud.rs

(Objavljeno u časopisu PC#229)

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,