Top50 Glas publike

Uskoro ćete moći da date lični pečat Microsoft Teams-u

Korišćenje Microsoft Teams-a uskoro bi moglo biti mnogo zanimljivije, zahvaljujući nizu ispravki koje je kompanija najavila.

PCPress.rs Image

Ažuriranja Teams-a će uskoro omogućiti svima da kreiraju prilagođene scene

Budući da pozivi za video konferencije za mnoge od nas ostaju deo svakodnevnog posla i ličnog života, Microsoft nastoji da osigura da njegova platforma može da ponudi ličnije iskustvo za sve.

To uključuje otvaranje Microsoft Teams-a programerima, što olakšava izradu prijatnijih i bogatijih iskustava sa sastanaka, kroz personalizovane aplikacije i usluge. Microsoft Teams usluga sada ima oko 145 miliona aktivnih korisnika dnevno. Platforma podržava aplikacije nezavisnih proizvođača već nekoliko meseci, ali sada će nastojati da ohrabri više programera da rade na „novoj klasi“ koju naziva collaborative apps (zajedničke aplikacije).

„Da bismo vam dalje pomogli da napravite aplikacije za saradnju, delimo nove mogućnosti integracije i poboljšane alate za programere“, otkrio je Microsoft u blogu. To uključuje poboljšani Microsoft Teams Toolkit za Visual Studio i Visual Studio Code. Podržavajući React, SharePoint Framework (SPFx) ili .NET, čini se da alatka nudi programerima poznato okruženje sa nekoliko novih ispravki, uključujući single-line potvrdu identiteta, integraciju Azure funkcija, integraciju SPFx-a, single-line Microsoft Graph klijent i pojednostavljen hosting u IDE i CLI.

Pročitajte i:  VALL-E AI može oponašati nečiji glas iz fragmenta od tri sekunde

Po završetku, novopokrenuti portal za Microsoft Teams, olakšat će programerima registraciju i konfigurisanje aplikacija iz jedne posebne alatke za konzolu za upravljanje aplikacijama, koja je dostupna putem weba ili u samom Teamsu. Pored dodatnih aplikacija, promene će omogućiti korisnicima Teamsa da kreiraju prilagođene scene u Together režimu pomoću novog alata za dizajniranje scena na portalu za programere, dodajući lični pečat iskustvu koje mnogi od nas još uvek mogu povezati sa dugim poslovnim pozivima. Microsoft Teams će takođe dobiti novi set medijskih API-ja za koje kompanija kaže da će „pružiti pristup audio i video tokovima u stvarnom vremenu za izgradnju scenarija poput transkripcije, prevođenja, vođenja beležaka i još mnogo toga“.

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,