Top50 Glas publike

Uskoro duži video sadržaji na TikTok platformi

Ne valja da je dug, ali ne valja ni da je kratak – koliko ste samo puta čuli tu diskusiju? Naravno, govorimo o video sadržajima na internetu, za koje je nekada važilo da ne trebaju biti duži od 8 minuta, pa posle da ne budu kraći od 10 minuta, pa da trebaju da budu oko 15 minuta…to se sve okrenulo naglavačke kada je došla TikTok platforma, koja je iz korena promenila shvatanje i percepciju trajanja videa.

PCPress.rs Image

Do tri minuta

TikTok platforma, koju prevashodno koriste tinejdžeri i mladi, je uvela trend kratkih video sadržaja. Trenutno je ograničenje dužine videa 60 sekundi. Međutim, uskoro će dužina videa na TikTok platformi biti tri minuta!

Ovo je u zvaničnoj poruci objavio Drew Kirchhoff, Product Manager za TikTok. On je naveo da su kreatori sadržaja dugo i intenzivno razgovarali sa predstavnicima kompanije, te da je zahvaljujući njihovim povratnim informacijama doneta odluka da maksimalno trajanje videa bude produženo tri puta, odnosno na do tri minuta.

Pročitajte i:  Pojedini univerziteti zabranili TikTok u svojim kampusima

Glavna primedba koju su kreatori sadržaja izneli jeste što u praksi uvek moraju da dele video sadržaje jer je veoma teško u samo jednom minutu reći sve što se želi, pa tako ogroman broj videa ima svoj drugi i treći deo (part 2, part 3). Nakon toga je sprovedeno testiranje ove funkcije u zatvorenom krugu, te je nakon pozitivnih reakcija doneta odluka da se uvedu duži video sadržaji na TikTok platformi.

Na ovan način korisnici više neće biti “prisiljavani” da gledaju po nekoliko video sadržaja u nizu, a provodiće i više vremena unutar aplikacije, što otvara brojne mogućnosti za TikTok, budući da je vizija kompanije da maksimizuje angažovanje unutar TikTok aplikacije. Očekuje se da nova funkcija postane dostupna korisnicima širom sveta u etapama, sukcesivno po regionima.

Izvor: GSMArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,