Uskoro grupisanje tabova u Google Chrome pretraživaču

Svi smo se neretko našli u situaciji da nam je otvoreno više desetina tabova u Google Chrome pretraživaču. Sa takvom gužvom, teško je pronaći tab koji nam je potreban. Zbog ovoga, Google je rešio da uvede neke promene, kada je u pitanju Google Chrome.

grupisanje tabova google chrome

Google samo želi da pomogne

Google hoće da olakša svojim korisnicima rad u Google Chrome-u, i uskoro će svima biti dostupno grupisanje tabova u pretraživaču. Ovo će vrlo jednostavno funkcionisati, kako biste imali kompletnu preglednost na svojim radom. Ako želite da grupišete neke otvorene tabove, dovoljno je da ih desnim klikom dodate u željenu grupu. Ove grupe tabova možete označiti imenom, bojom, emotikonom ili kombinacijom sva tri pomenuta.

Istraživanje Googlea pre ove odluke pokazalo je da ljudi imaju tendenciju da grupišu tabove, po temama, hitnosti, kao što je na primer “ASAP”, “ove nedelje”, “kasnije”, ili po trenutnoj fazi, kao “nije započeto”, “u toku” ili “završeno”. Ako recimo imate 36 otvorenih tabova, a želite da ih grupišete u 3 grupe, vi ćete na ekranu videti 3 grupe sa po recimo 12 stavki unutar njih. Ovo nije nova ideja, jer OneTab, Cluster i Tobi već postoje kao ekstenzije za Chrome, ali je prva koja dolazi iz Google-a.

Pročitajte i:  Google zabranio kompaniju za praćenje lokacije koja je prodavala podatke korisnika

Bez obzira kakve novosti Google bude uvodio, ono što se nikako neće promeniti jeste vaš osećaj spokojstva kada nakon rada zatvorite gomilu tabova.

Izvor: CNN

Facebook komentari:

Tagovi: ,