BIZIT 2022

Uskoro počinje šesti Bubble Cup

U organizaciji Microsoft razvojnog centra Srbija, šesti put u nizu će biti održano takmičenja u programiranju za studente i srednjoškolce.

(C) VLADIMIR DIMICTimovi mladih programera iz Srbije i šireg regiona odmeriće svoj talenat i poznavanje veština kodiranja tokom aprila i maja za kada su zakazane dve runde nakon kojih će najuspešniji izboriti mesto u septembarskom finalu. Eliminacione runde će biti održane online, dok je će finalni okršaj biti održan u Beogradu, navodi se u saopštenju kompanije Microsoft.

U njemu se ističe i da je prvenstveni cilj ovog takmičenja popularizacija programiranja među mladima, ali i stvaranje uslova ekipama mladih programera iz naše zemlje da se što bolje pripreme i zabeleže zapažene rezultate na najvećim međunarodnim takmičenjima.

Najbolje plasirani timovi će osvojiti i vredne nagrade kao što su Windows Phone 8, Xbox, Kinect i druga oprema koju proizvodi kompanija Microsoft.

“Bubble Cup i druga takmičenja koja Microsoft razvojni centar Srbija na različite načine podržava, predstavljaju mnogo više od samog nadmetanja. Ona pokazuju da, sa pravilnim razvojem ove, neosporno talentovane dece, naša zemlja može postati neprikosnoveni lider u oblasti IT industrije na širem području Balkana”, rekao je Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centra Srbija.

Pročitajte i:  Intervju: Dejan Cvetković, Microsoft - Ključ je u inovacijama i doprinosu pojedinca

Više o takmičenju možete pronaći na www.bubblecup.org.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,