Uskro stižu transkripti Twitter glasovnih poruka

Twitter je upravo proširio svoju novu funkciju glasovnih tvitova za više korisnika na iOS-u.

PCPress.rs Image

Glasovne poruke na  Android i web stižu 2021. godine

Ali što je možda još značajnije, Twitter planira da doda transkripcije u glasovne tvitove kako bi poboljšao pristupačnost.

U trenutku kada su se pojavili, bez ikakvog načina da se vidi transkripcija, glasovni tvitovi su vrlo brzo kritikovani zbog nedostupnosti. Tada je izašlo na videlo da na Twitteru ne postoji namenski tim koji radi na pristupačnosti – kompanija je umesto toga zatražila od zaposlenih da se dobrovoljno, povrh svog uobičajenog posla, fokusiraju na pristupačnost. Kompanija rekla za The Verge da istražuje kako napraviti „posvećeniju grupu“ usredsređenu na pristupačnost.

Od tada je Twitter najavio dva nova tima posvećena pristupačnosti: jedan koji promoviše dostupnost u okviru Twitter-ovih proizvoda, a drugi koji se fokusira na pristupačnost za Twitter kao posao. I kao deo te najave, Twitter je rekao da planira da doda automatizovane prevode audio i video zapisima na platformi do „početka 2021.“

Pročitajte i:  Jeste li završili sa Twitter-om?

Nejasno je kada bi transkripcije mogle biti dostupne u glasovnim tweetovima. A ako želite da ih isprobate na drugim platformama, moraćete malo da sačekate – kompanija je na svom nalogu za podršku na Twitteru rekla da će glasovni tvitovi doći na Android i na web negde u toku 2021. godine.

Twitter takođe planira da uskoro počne i sa testiranjem glasovnih DM-ova.

Izvor: Тheverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,