ASUS ROG Flow

Uspešan debi

Kao gejming brend u ekspanziji, HyperX je počeo sve ozbiljnije da ulazi na tržište periferija i bilo je samo pitanje vremena kada ćemo videti prvu tastaturu. S obzirom na veoma visoke ambicije, kompanija nije krenula stidljivo, već veoma agresivno modelom Alloy FPS.

Pošto HyperX uvek ulazi na tržište na velika vrata, odmah je odabrana tastatura s mehaničkim prekidačima. Dobra vest je da je stepen posvećenosti detaljima na visokom nivou iako je reč o debitantskom proizvodu ove vrste pa se u pakovanju dobijaju zamenski WASD i 1234 tasteri, kvalitetan kabl s pletenim ojačanjem, alat za zamenu „kapica“ na prekidačima i torbica koja predstavlja novost na ovom polju. Pritom, torbica je veoma kvalitetna i štiti tastaturu prilikom transporta.

Tastatura je izrađena od kvalitetne plastike sa čeličnom konstrukcijom i možemo reći da je HyperX uradio domaći zadatak pre nego što se bacio na dizajn. Prvi model prilično je konzervativan i to je klasična mehanička tastatura s numeričkim delom, bez nekih specijalnih egzibicija u dizajnu. Minimalistički dizajn učinio je tastaturu pogodnom za FPS igre, ali i za mnoge druge primene: HyperX Alloy FPS će privući svakoga ko dosta vremena provodi kucajući, a naročito one koji žele da im tastatura bude reprezentativna i ne zauzima mnogo prostora na stolu. Pozadinsko osvetljenje je crvene boje i izgleda veoma lepo. Iako nije RGB, smatramo da je osvetljenje dobro odabrano, jer predstavlja boje brenda HyperX. Tu su i modovi osvetljenja, pa pored kontinualnog postoje wave i spread koji čine da osvetljenje bude zanimljivo na duže staze. Budući da je reč o mehaničkoj tastaturi, tu su i CherryMX Blue prekidači koji su nama omiljeni. Ipak, imajte u vidu da su izuzetno bučni i da nisu primarni izbor gejmera. U slučaju da ste orijentisani najviše na igre i zabavu, pogledajte modele sa crvenim ili braon CherryMX prekidačima.

Pročitajte i:  Kingston prodaje HyperX HP-u za 425 miliona dolara

Tastatura nema makroprečice niti neke specifične funkcije, pa nema ni propratnog softvera. Pored microUSB konektora za vezu sa PC‑jem tu je i veliki USB za povezivanje telefona, što olakšava njegovo punjenje, ali imajte u vidu da neće omogućiti i vezu s kompjuterom. Kako je u HyperX Alloy FPS ugrađen 32‑bitni procesor, nema ghosting‑a, odnosno NKRO key rollover (bafer) je praktično beskonačan.

Za prvi pokušaj, HyperX Alloy FPS je besprekoran proizvod – HyperX je igrao na sigurno, i to se isplatilo. Umesto da nas impresionira dizajnom, kompanija je napravila čist, uredan, ekstremno kvalitetan i pre svega funkcionalan proizvod. Doduše ambiciozna je i cena, ali smatramo da je ona opravdana.

HyperX Alloy FPS
Konekcija USB 2.0
Dodatno Cherry MX Blue
Dimenzije 439×130×41 mm; 1.130 g
Garancija 2 godine
Cena 130 evra

www.hyperxgaming.com

Nebojša Todorović

(Objavljeno u PC#241)

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , ,