Top50 Glas publike

Intel: uspostavljanje dijaloga između modne i tehnološke industrije

Kompanije Intel, Barneys New York, Savet modnih dizajnera Amerike i Opening Ceremony najavile su stratešku saradnju na istraživanju i predstavljanu na tržištu pametne nosive tehnologije, ali i na  uspostavljanju dijaloga i saradnje između modne i tehnološke industrije.

CES2014_Keynote-Smart_Headset1Kao deo partnerstva, Intel i Opening Ceremony će sarađivati u oblasti dizajna i razvoja koncepta smart narukvica zasnovanih na Intel tehnologiji čiji će izgled predlagati Opening Ceremony. Luksuzni trgovinski lanac Barneys New York će prodavati Opening Ceremony pametne narukvice u svojim radnjama.

Intel će sarađivati sa Savetom modnih dizajnera Amerike da stvori zajednicu programera i modnih dizajnera pomoću koje će oni biti povezani i razmenjivati iskustva i inofrmacije u vezi sa nosivom tehnologijom. Saradnja će povezati više od 400 vodećih modnih dizajnera koji su članovi CFDA sa širokim ekosistemom hardverskih i softverskih programera u čijem stvaranju je Intel imao presudnu ulogu u poslednjih 40 godina.

Pored toga, Intel je najavio takmičenje „Make It Wearable” kako bi podstakao inovacije zasnovane na Intel tehnologiji.

Takmičenjem se pozivaju najpametniji i najkreativniji umovi da razmotre faktore koji utiču na proliferaciju nosivih uređaja i sveprisutnog računarstva, kao što su smislenost uređaja, estetika, trajanje baterije, bezbednost i privatnost.

Pročitajte i:  Intel je postigao ključnu prekretnicu za velike promene u budućim klijentskim procesorima

Izazov će nagraditi pobednike novčanom nagradom od 1,3 miliona dolara, koji će takođe biti u prilici da realizuju svoje ideje kroz saradnju sa kompanijama iz iste oblasti.

Dodatne informacije pronađite na http://makeit.intel.com.

 

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,