Top50 Glas publike

Uticajan igrač na tržištu digitalne štampe: Fortuna Digital Grupa

Jednu od značajnijih poslovnih priča donosi grupacija Fortuna Digital koja uspešno posluje već više od 30 godina, zastupajući više od 50 brendova na tržištu Srednje i Istočne Evrope.

PCPress.rs Image

Svoje početke beleži 1990. godine u Hrvatskoj, orijentisana na tržiste analogne štampe, a od 2006. godine se transformiše i prateći svetske trendove okreće daljem razvoju ka digitalnim tehnologijama, što ju je izdvojilo u odnosu na ostale na tržištu i dovelo do današnjeg statusa jedne od priznatijih grupacija u industriji digitalne štampe u regionu. Fortuna Digital Grupa danas je prisutna u 11 zemalja sa 60 zaposlennih, 6 magacina i 6 poslovnica (Beograd, Zagreb, Split, Ljubljana, Budimpešta i Sarajevo). Svoje predstavništvo u Srbiji osnovala je 2011. godine u Beogradu.

PCPress.rs Image

Kontinuiran rast u Srbiji poslednjih 12 godina

Izazovi koji su zadesili srpska preduzeća u poslednjoj deceniji nisu zaobišli ni Fortunu Digital, ali pretvaranjem prepreka u nove mogućnosti, odvažno preuzimajući rizik,  uspeli su da do danas rezultiraju kontinuiranim rastom u prihodima, velikoj tržišnoj zastupljenosti i neprestanim širenjem portfolija. Danas zauzimaju značajnu regionalnu poziciju na tržištu distribucije medija za digitalnu štampu, reklamnu industriju, prodaju i servisiranje štamparskih i doradnih mašina vodećih svetskih proizvođača. Jedna od osnovnih filozofija kompanije je, prema njihovim rečima, kontinuirani, dinamični razvoj i otvorenost za inovacije.

Pročitajte i:  DTF: Sa filma na tkaninu

Snažna servisna podrška i know-how sa 13 servisnih inžinjera dislociranih tako da pokrivaju celu Srednju i Istočnu Evropu, uveliko olakšava klijentima da se oslone na Fortuna Digital Grupu, s obzirom da neretko imaju slučaj hitne intervencije na svojim mašinama. Kada govorimo o servisu Fortuna Digital Grupe evo samo nekoliko cifara kao ilustracija:

  • više od 2000 proizvoda unutar portfolija;
  • više od 2000 instalacija manjih printera uključujući i godišnje održavanje;
  • više od 350 instalacija industrijskih mašina uključujući i godišnje održavanje.

Zastupnici HP rešenja i Latex tehnologije digitalne štampe

Fortuna Digital Grupa je zvanični distributer za više od 50 svetskih renomiranih brendova na regionalnom tržištu digitalne štampe i pratećih materijala i alata. Sa nekoliko hiiljada prodatih raznih mašinskih jedinica (štampača, CNC, katera, lasera i sl.), snažnom i kvalitetnom servisnom podrškom prepoznata je kao pouzdan partner na koga se možete osloniti.  Zastupljenost i dalji razvoj HP na našem tržištu dovoljno govori o partnerima koje ova kompanija zastupa. Pomenimo samo da Latex tehnologija, Stitch serije i R serije pomenutnog brenda predstavlja sam vrh tehnološkog razvoja digitalne štampe velikog formata. Veoma dobro izbalansiran odnos brzine i kvaliteta štampe, kao i mogućnost  štampanja na različitim medijima u rolni (ili u ploči)  izdvaja ih iz ponude i čini liderom na tržištu. Takođe primena inovativnih boja na bazi vode, bez opasnih zagadjivača vazduha i mirisa čini ga ekološki prihvatljivim i na duže staze i neophodnim. Pored HP tu se nalaze još mnogi brendovi, a pomenućemo samo neke od njih: Kongsberg CNC mašine, Massivit 3D, Summa kateri, Widlinovations laseri, Felix Gluer i mnogi drugi. U ponudi se nalaze i propratni materijali za štampu jednog od lidera na tržištu Avery Dennison, ali i mnogi drugi poznati brendovi: Neschen, Politape, Pongs, Stadur, Landor…  Uz navedeno pružaju i softversku podršku kao i savetovanje rešenjima Onyx, Caldera, Esko i SAI i time zaokružuju ponudu nudeći apsolutno sve što je neophodno za jednu  digitalnu štampariju.

Pročitajte i:  Nakon osamdeset godina postojanja Epson redefiniše šta znači biti društveno odgovorna kompanija

Treba i napomenuti da svi navedeni brendovi odgovaraju potrebama digitalne štampe velikog formata za oglašavanje u enterijerima (prodavnica, tržnim centrima, sportskim dovranama) kao i potrebama spoljnjeg oglašavanja (brendiranje izloga putem prozorke i peskirne folije, brendiranja vozila, štampe kartonske ambalaže kao i štampe na tekstilu…).

PCPress.rs Image

Podrška viziji svojih poslovnih partnera

Svjesni koliko su održivo partnerstvo i servisna podrška važni, naša misija pri ulasku na svako od  tržišta je, u suradnji sa našim dobavljačima, pružanje najbolje lokalne servisne i logističke usluge našim klijentima. Siguran sam da ćemo kontinuiranim ulaganjem u naše kapacitete i zaposlenike  na razini cijele regije napraviti ozbiljan iskorak i potvrditi jednu od važnijih uloga na tržištu. (Vice Stanić, CEO)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,