BIZIT 2022

UV dezinfekcija mobilnih telefona

Nakon što je korona virus postala glavna vest u poslednjih nekoliko meseci, pojavilo se mnogo novih uređaja za dezinfekciju. Jedan od najnovijih primera je Mophie UV Sanitizer, koji služi za UV dezinfekciju mobilnih telefona. U pitanju je kutijica u koju može da se smesti telefon veličine ekrana do 6.9 inča, a osim njih može da se upotrebi i za dezinfekciju drugih malih predmeta – ključeva, in-ear slušalica, kreditnih kartica… Proizvođač tvrdi da UV-C zraci, koje uređaj koristi, ubijaju 99.9 procenata bakterija za samo pet minuta.

PCPress.rs Image

Uspešan sistem…protiv nekih pošasti

Za sada ne postoji zvanična potvrda da je ovaj sterilizator efektivan protiv korona virusa, ali testiranja koja su spovele neke nezavisne institucije potvrdile su da je efikasan protiv ešerihije koli i stafilokoka.

Dr. Keli Rejnold, profesor na Koledžu za javno zdravlje pri Arizona univerzitetu potvrdio je da je UV-C svetlo efektivno protiv širokog raspona bakterija i da predstavlja dobru soluciju za dezinfekciju telefona bez upotrebe hemikalija. Iako UV dezinfekciona sredstva nisu ništa efektivnija od drugih sredstava, ipak je zgodno jer ne zahteva kvašenje telefona i njegovo potencijalno oštećenje hemikalijama. Cena ovog uređaja je 79.99 dolara, a proizvođač najavljuje da će uskoro biti dostupan u velikom broju prodavnica, a tada će i cena biti niža.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,