PC Press Studio

Uz BeanZ, doživite potpuno iskustvo u ispijanju vrhunske espresso kafe!

Ispijanje kafe u kafiću ili restoranu, mnogima je omiljeni deo dana koji predstavlja poseban užitak. Bilo da se radi o neobaveznom ćaskanju sa prijateljima i najbližima ili pak poslovnim sastancima, onaj trenutak kada šoljicu prinesete usnama i uplovite u svet očaravajućih aroma, vodi ka pravoj katarzi, nakon koje ideje i teme inspirativno naviru same od sebe.

PCPress.rs Image

Svi ljubitelji ovog napitka upoznati su sa dve najpoznatije sorte kafe – arabikom i robustom, o kojima ćemo govoriti kao o sestrama. Arabika je vrsta otkrivena pre više od 1.000 godina u Etiopiji, koja raste na nadmorskoj visini od 600 – 2.300 metara. Do početka prošlog veka, 100% zrna kafe koja se konzumirala u svetu bila upravo ove sorte. Njena mlađa sestra, Robusta, otkrivena je krajem 19. veka u Africi i smatra se otpornijom na klimatske promene i relativno je lakšom za uzgoj (uspešno raste čak i na nadmorskoj visini od 300 – 600 metara). Poslednjih godina je, usled klimatskih promena, odnos potrošnje između ove dve sorte počeo da se menja i danas iznosi oko 60 – 40 procenata, u korist arabike.

BeanZ je internacionalni premium espresso brend visoko kvalitetne kafe u zrnu, koji je u stalnoj potrazi i isprobavanju novih, različitih vrsta ovog napitka, različitih porekla, ukusa, očaravajućih aroma, načina pripreme. Mi otkrivamo jedinstvene kafe i svaku pržimo na način koji najbolje ističe njen karakter, aromu, miris i izdvaja je od ostalih, pritom, verujemo da je ona najposebnija, prirodno gajena, bez veštačke obrade, raste na malim plantažama farmera, koji su joj sa puno pažnje posvećeni i koje sa ponosom zovemo našim partnerima.

Pročitajte i:  Strauss Adriatic - Primena RPA rešenja u službi zaposlenih

PCPress.rs Image

Eduardo dolazi iz Nikaragve, zemlje u kojoj su pronađena najveća zrna kafe. On je predstavnik šeste generacije koja upravlja ovom porodičnom plantažom. Eduardo uspešno gaji visokokvalitetnu 100% arabiku u specifičnoj mikroklimi, na visini između 1100 i 1200 metara, najpogodnijoj za rast ove sofisticirane vrste. Tradiciju čuvanja sušenjem sveže ubranih plodova na njihovom tlu, na nikaragvanskom suncu koje razvija snažan ukus u kojem se prepoznaje nota crne čokolade i slatkoća sušenog voća.

Rameš iz Indije gaji kafu nadomak prave divljine. Njegove plantaže su smeštene u senci bujnog drveća, tamo gde su čovek i priroda nerazdvojiva celina. Monsuni i jedinstveni sastav zemljišta čine da plod sazreva lagano, što doprinosi izuzetno niskoj kiselosti i zaokruženom balansiranom telu ove kafe. Jaka, 100% robusta nosi note začina, orašastih plodova i crne čokolade.

Luis Alberto dolazi iz Brazila, zemlje u kojoj se proizvodi najveća količina kafe, čak 40% svetske proizvodnje. On ponosno uzgaja svoju kafu u bujnoj zelenoj brazilskoj prašumi, koja je blagoslovena jednim od najplodnijih zemljišta na svetu. Prefinjena, 100% arabika, ima zrno sorte Žuti Burbon, uzgaja se na 1000 ili više metara nadmorske visine. Karakteristika ove sorte, za razliku od klasičnog zrna arabike, uravo je ta intezivna, žuta boja koja je čini jednom od najkvalitetnijih i najpopularnijih širom sveta.

Pročitajte i:  BeanZ café: put do šoljice premium espresa nikad nije bio lakši!

Oko 70 odsto radnika na plantažama kafe danas su žene. Dok su žene uglavnom odgovorne za poslove branja, ispiranja, sušenja i pakovanja, muškarci su odgovorni za transport kafe i njenu trgovinu. Iako čine većinu radne snage na plantažama, u mnogim zemljama žene ne dobijaju proporcionalan deo novčane zarade u trgovini kafom. Na primer, samo oko 15 odsto žena na plantažama kafe poseduje zemljište na kojem rade, malo njih ima pristup tehnološkom i mehaničkom znanju, a samo mali procenat žena u industriji kafe aktivno učestvuje u trgovini kafom i samoj razmeni novca.

PCPress.rs Image

Marija dolazi iz Kolumbije i predstavlja primer jedne od onih žena koje su se osmelile i ušle u posao sa proizvodnjom kafe. „Želim da svako ko pije moju kafu pomisli na prelepe predele Kolumbije“ – govori nam Marija dok isprobava sveže ubrana zrna Arabike. Optimalna klima na njenoj farmi, koja se nalazi u oblasti Julija, u jugozapadnoj Kolumbiji, zajedno sa jedinstvenim uslovima zemljišta omogućava da zrna kafe polako sazrevaju. Nakon umerenog prženja, ova vrhunska arabika predstavlja siguran izbor za šoljicu punog i uravnoteženog espresso napitka, posebnog ukusa mlečne čokolade, breskve i delikatnih voćnih nota.

Pročitajte i:  Strauss Adriatic - Primena RPA rešenja u službi zaposlenih

BeanZ pruža mnoštvo novih, različitih i limitiranih kafa sa potpisom, licima i pričama autenticnih ljudi koji stoje iza njih. Kako biste, kao pravi ljubitelji vrhunske espresso kafe, u zrnu pronašli baš onu koja odgovara vašem ukusu, raspoloženju i načinu života, posetite sajt www.beanzcafe.co.rs. Odaberite pretplatu na neki od paketa u ponudi, sa kafe aparatima ili bez njih, i jednom mesečno na vašu adresu stići će paket kafe u zrnu po vašoj želji i meri, koji možete menjati u bilo kom trenutku. Isprobajte kafe sa različitih farmi širom sveta, kao i pažljivo kreirane blendove, i uživajte u raskoši i raznovrsnosti BeanZ ukusa.

PCPress.rs Image

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,