Top50 Glas publike

Uz informatičke tehnologije do interaktivne nastave

HSM informatika organizovala je skup kojim je želela da pokaže na koji način informatičke tehnologije mogu modernizovati svakodnevnu nastavu i učiniti edukaciju interaktivnijom i efikasnijom.

DSCF5433

Svrha događaja bila je na primerima iz prakse, učesnicima pokazati kako na jednostavan način mogu da uvedu interaktivnost u svoja predavanja i na taj način postignu bolje rezultate. Prisutnima su demonstrirani alati koji omogućavaju efikasnu nastavu na daljinu, kao i oni koji će uvesti interaktivnost u klasična predavanja u kabinetu ili učionici.

U bloku predavanja koja su se odnosila na efikasnu nastavu na daljinu, demonstrirana su Adobe Captivate i Presenter softverska rešenja, pokazano je i Adobe Connect rešenje za komunikaciju, saradnju i edukaciju na daljinu, preko weba.

U drugom setu predavanja koji se odnosio na uvođenje interaktivnosti u nastavu koja se održava u klasičnim kabinetima i učionicama, predstavljeno je LanSchool softversko rešenje za upravljanje računarskim učionicama.

Osim rešenja za nadzor računarskih učionica, prisutnima su demonstrirane i prednosti elektronskih sistema za glasanje, praćenje prisustva učenika na nastavi i testiranje znanja, kao i prednosti pametnih tabli istog proizvođača, firme Turning Technologies. Uz ove korisne alate, predstavljenje su novosti u području InFocus projektora za obrazovne ustanove, kao i novosti u području praktičnih i prenosnih IRIS skenera za sve vrste dokumenata i pripadajućeg softvera za optičko prepoznavanje znakova (OCR).

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,