N Central domination

Valicon/SPSS sponzor ECPR letnje škole istraživačkih metoda i tehnika

Valicon-IBM-SPSS Već petu godinu zaredom na ljubljanskom Fakultetu za društvene nauke organizuje se međunarodna letnja škola metoda i tehnika sa područja društvenih istraživanja ECPR – Summer School of Methods and Techniques. Škola, koju svake godine poseti sve više studenata, profesora i istraživača sa područja političkih nauka i srodnih istraživačkih grana, postala je bitan izvor teorijskog i praktičkog znanja na području metodologije istraživanja.

U ulozi sponzora na ovogodišnjoj letnjoj školi pojavila se i kompanija Valicon, koja je učesnicima letnje škole omogućila korišćenje licenciranih verzija IBM® SPSS® Statistics, najpoznatijeg statističkog alata na tržištu. Kao zastupnik za alate familije IBM® SPSS® u BiH, Sloveniji, Srbiji, Crnoj Gori, Hrvatskoj i na Kosovu, Valicon univerzitetama i fakulteta u celom regionu nudi alate IBM® SPSS® Statistics već više od 10 godina.

“Za korišćenje IBM® SPSS® Statistics u okviru ECPR smo se odlučili, jer taj alat na području društvenih nauka važi za najčešče korišćen programski paket za analizu podataka, što je za nas bitno, jer ga poznaju i na svojim univerzitetima koristi većina naših studenata, a profesori i asistenti imaju sa njegovim korišćenjem bogato iskustvo i tako mogu studentima ponuditi precizna i specifička rešenja.” pojašnjava dr. Samo Koprivnik, i dodaje, “ubeđeni smo, da će učesnici naše letnje škole ovaj alat koristiti i u buduće, jer će im baš zbog njegove raširenosti biti dostupan i na njihovim radnim mestima.”

Pročitajte i:  Stiže kvantni kriminal - evo kako IBM planira da nas spasi

“Fakultet za društevene nauke korisnik je alata IBM® SPSS® Statistics već više od jedne decenije. Alat se pokazao kao standardizovan, dovoljno jednostavan za korišćenje i veoma pouzdan za analize društvenih podataka. U okviru našeg fakulteta alat koristi već više generacija studenata, koji se bez posebnih poteškoća vraćaju njemu i kasnije kad to zahteva njihov posao ili dalje obrazovanje”, zaključio je dr. Samo Koprivnik, lokalni akademski koordinator ECPR Summer School in Methods and Techniques.

SPSS

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , ,