Valve lansirao ugrađeni snimač igara za Steam i Steam Deck

Dok postoji mnogo aplikacija i usluga trećih strana koje možete koristiti za snimanje svojih Steam igara, sada imate nativnu opciju ugrađenu direktno u Steam klijent. Valve je lansirao sopstveni snimač igara u beta verziji, koji takođe služi kao nativni snimač na Steam Deck-u.

PCPress.rs Image

Možete postaviti funkciju da počne snimanje u pozadini čim počnete da igrate ili da počne (i završi) snimanje kada pritisnete određeni taster. Ako odaberete snimanje u pozadini, možete odrediti maksimalnu količinu prostora za skladištenje koju snimci mogu zauzeti. Steam će prepisati stare snimke kada dostignete limit.

Pregled i deljenje snimaka

Funkcija Replay omogućava vam da gledate prethodne snimke u Steam Overlay-u, tako da možete videti gde ste pogrešili ako izgubite borbu protiv šefa ili skrenete pogrešno i izgubite se. Možete čak unapred postaviti markere kako biste lako pronašli klipove koje želite da gledate kasnije. Nova funkcija takođe olakšava slanje snimaka sa vašeg Steam Deck-a na vaš PC ili mobilni uređaj ako želite da ih delite sa prijateljima ili ih postavite na internet.

Pročitajte i:  Valve objavio listu najpopularnijih igara na Steam Deck-u

Valve kaže da će funkcija snimati samo igre, a ne vaš desktop, ali može uključivati zvuk iz programa za glasovni chat. Takođe će raditi za većinu igara, čak i za one koje nisu na Steamu, sve dok podržavaju Steam Overlay. Pošto je funkcija još uvek u beta verziji, moraćete da se pridružite beta programu da biste mogli da je koristite. Idite na Beta Participation u interfejsu ispod Settings da odaberete beta program, a zatim aktivirajte opciju Game Recording koja će se pojaviti u meniju Settings.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *