ASUS ROG Flow

Valve želi aukciju gradova za organizovanje The International turnira

Gradovi koji su izgubili trku za Olimpijske igre, možda će dobiti drugu šansu za održavanje velikog sportskog događaja. Naime, Valve Software je objavio da je spreman da prikupi ponude od gradova koji bi želeli da se u njima organizuje The International – godišnji Dota 2 šampionat, koji je ujedno jedan od najvećih esport turnira na svetu. Ponuda se odnosi na pripremu turnira za sledeću godinu.

U ponudi koju je dostavio gradovima, Valve tvrdi da je The International prema interesovanju gledalaca i posetilaca, kao i po medijskoj pažnji, uporediv sa NFL Superbowl-om, U.S. Open Golf Championship-om i takmičenjem za Pesmu Evrovizije. Tu je navedeno da su raniji turniri imali između 50.000 i 60.000 posetilaca, kao i da je u prošlosti ovaj turnir organizovan u Vankuveru, Sijetlu i Šangaju, a da će se ove godine održati u Stokholmu.

Iako su esport događaji nedvojbeno postali popularni, još uvek ne postoji svest da su finansijski isplativi. Ali činjenica da je The International 2018. godine doneo zaradu od 7.8 miliona dolara lokalnoj ekonomiji Vankuvera, pokazuje da organizacija jednog takvog događaja može da doprinese stvaranju novih poslova za lokalne dobavljače i turističke organizacije, kao i da uposli veliki broj radnika.

Pročitajte i:  Valve neće pomagati kompaniji Apple

Zainteresovani gradovi moći će da se prijave za potencijalnu organizaciju ovog događaja do 31 marta ove godine.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , , , ,