Top50 Glas publike

Valvoline kupio kruševački FAM

Juče je, 24. februara, potpisan ugovor o prodaji Fabrike maziva (FAM) iz Kruševca američkoj kompaniji Valvoline za 9,5 miliona evra. Ugovor su potpisali direktorka FAM-a, Jelica Đurović Petronijević i Dijego Brodoni, potpredsednik kompanije Valvoline.

PCPress.rs Image

Ovo je druga prodaja FAM-a, koji je zahvaljujući intervenciji države i pored velikih dugova prethodnog vlasnika 2016. izbegao stečaj. Prethodna privatizacija je raskinuta 2011. godine, a posle sedam godina je potpisan unapred pripremljeni plan reorganizacije. U fabrici radi 218 zaposlenih, a trećina proizvoda izvozi se u zemlje u okruženju, Rusiju i Afriku.

Brodoni je istakao da je potpisivanje ugovora veliki korak za Valvoline, Kruševac i zaposlene u FAM-u, i istakao da ugovor predviđa investicije. „Ovo je prvi korak ka tome. Zadržaćemo FAM-ov brend i nadamo se da ćemo i dalje biti na tržištu. Očekujem kombinaciju snage Valvoline-a i nasleđa FAM-a i očekujemo da će zajedno rasti i biti lideri u regionu“, rekao je Brodoni.

Generalni direktor fabrike, Jelica Đurović Petronijević, izrazila je uverenje da će ugovor doprineti bržem razvoju FAM-a i ekonomskom prosperitetu Srbije.

Izvor: N1

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,