Vanja Udovičić dodelio sertifikate najboljim studentima-preduzetnicima

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić dodelio je  sertifikate svim studentima koji su pohađali „Školu poslovnog iskustva – iz prve ruke“ u biznis inkubatoru za tehnološko preduzetništvo ICT Hub.

Ministar omladine i sporta, Vanja Udovicic, sa studentima polaznicima projekta Nova tehnoloska p
Dvomesečni program je deo projekta „Nova tehnološka preduzeća“ koji je realizovao ICT Hub u saradnji sa Srpskom asocijacijom menadžera (SAM), a finansiralo Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije. Cilj i osnovna ideja projekta je da se doprinese povećanju zaposlenosti u Srbiji.
„Vlada je 2016. godinu proglasila za godinu preduzetništva i polaže velike nade u mlade preduzetnike, a među njima i u IT sektor, jer je ovde prepoznala veliki potencijal. Zadovoljstvo mi je što sam danas ovde, što sam imao priliku da vidim sve vas koji su već postigli nešto. Drago nam je da vidimo da ICT Hub veruje u mlade ljude, koji već sad, na početku studija, žele da se bave preduzetništvom i poručimo im da hrabro idu napred i veruju u sebe“, izjavio je Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta.
Odabrani studenti pohađali su radionice i predavanja koje su vodili uspešni preduzetnici iz SAM-a i Sekcije mladih perspektivnih lidera (SAMPLE). Neke od tema koje su prešli kako bi mogli da samostalno dođu do vredne ideje i okupe tim koji bi je razvijao su: razvoj biznis modela, finansije za nefinansijere, liderstvo i motivacija tima, kako kreirati brend i preduzetništvo i start-api u Srbiji.
„Želeli smo da studentima, kao i našim stanarima, pružimo priliku da se upoznaju sa domaćom start-ap zajednicom, slušaju predavanja najboljih domaćih i svetskih mentora, razvijaju svoje ideje i vide kako bi one mogle da se pretvore u biznis“, izjavio je Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Huba.
Ovom prilikom prisutnima su svoje ideje predstavili Lazar Erić koji je osmislio aplikaciju Mubi (Moobey), Đurđina Naumović i Lazar Milosavljević sa aplikacijom za ljubitelje padobranstva Skaj Logi (Sky Loggy) i Nenad Kosović iz Adrenalin Mep (Adrenalyn Mapp).

Facebook komentari: