Top50 Glas publike

Vatikan predstavio „molitva na klik“ brojanicu za 110 dolara

Vatikan se nada da će privući digitalizovanu omladinu Katoličkoj crkvi kreiranjem nosivog bluetooth uređaja eBrojanica „Klik za molitvu“ – koji je povezan sa mobilnom aplikacijom (iOS i Android) koja se aktivira znakom krsta.

PCPress.rs Image

Uređaj, koji se može nositi kao narukvica, sastoji se od deset nanizanih perlica od crnog ahata i hematita, plus „pametnog krsta“ za čuvanje podataka. Kada se aktivira, nosilac može da odabere da se moli uz standardni molitvenik, kontemplativni ili tematski, koji će se ažurirati tokom cele godine. Uređaj pokazuje napredak tokom svake molitve i prati svaki pređeni molitvenik.

Iz Vatikana poručuju da je uređaj, deo papine svetske molitvene mreže, osmišljen kao naučno sredstvo zasnovano na tehnologiji za učenje „kako da se moli uz brojanicu za mir u svetu“. Odgovarajuća besplatna aplikacija sadrži personalizovani verski sadržaj, kao i informacije o praćenju zdravlja koje su prikupljene iz narukvice. Sada je u prodaji na popustu i košta 99 evra.

Ovo nije prvi pokušaj Katoličke crkve da se približi mlađim generacijama, pa je tako prošle godine napravila svoju verziju Pokemon Go igrice (Follow JC Go!), dok je Bitmoji Biblija kreirana da približi uopšteno religiju mladima. Primetan je ovaj trend i u Srbiji.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , , , ,