Top50 Glas publike

Već 45+K registrovanih dronova…

U ponedeljak je, na američkom kontinentu, osvanuo zvanični zahtev da registrujete svoje dronove. Procedura je jednostavna, potrebno je samo da popunite formular na sajtu savezne uprave za vazduplohovstvo (U.S. Federal Aviation Administration’s – FAA). Pardon, vazduhoplovstvo…

drones

Da li smo nesigurni, da li nas uhode, ili iza svega postoji sasvim jednostavna potreba da se uredi jedna neuređena oblast koja potencijano može da stvori probleme u budućnosti. Šta god da je po sredi, preko 45.000 građana Amerike već je iskoristilo mogućnost da preko online servisa registruje svoje dronove i tim činom se ograniči od onih koji bi svoje dronove mogli da upotrebe za neki teroristički akt ili bar u neke svrhe sumnjivih etičkih pobuda.

Bilo kako bilo, ako imate dron čija je težina između 0,55 funti (250 grama) i 55 funti (25 kg) i živite i radite na USA teritoriji, moraćete da ga registrujete kod FAA. Ako to ne učinite besplatno do 21. januara, kasnija registracija koštaće vas pet dolara ($5). Registracija važi tri godine, a za neažurne korisnike predviđena je novčana kazna u iznosu do 27.000 dolara ili zatvor u trajanju do tri godine.

Pročitajte i:  Uređaj koji zna zašto beba plače

Courtesy of Consumer Technology Association

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,