BIZIT 2022

Veći i brži tablet – Multipad 4 Quantum

Nakon velikog broja klasičnih tableta s dijagonalom ekrana od 7 ili 8 inča, Prestigio je rešio da umeša prste i u višu klasu ovih uređaja. Multipad 4 Quantum 10.1 donosi veći ekran, veću autonomiju i više procesorske snage.

Prestigio-Multipad-4-Quantum-10Već i samo pakovanje ukazuje koliko Prestigio posvećuje pažnju detaljima. Metalno kućište poslovično atraktivnog dizajna deluje dobro, a uz tablet se dobija i kvalitetna futrola, za šta samo možemo da zahvalimo proizvođaču, pošto znamo koliko je teško u domaćim prodavnicama nabaviti ovaj dodatak za tablete dijagonale 10“ u 16:9 formatu. Da budemo precizniji, Prestigio Multipad 4 Quantum 10.1, kako mu i samo ime sugeriše, ima ekran dijagonale 10,1“ s rezolucijom 1280×800 tačaka. Ekran je zasnovan na IPS tehnologiji i ima odlične uglove vidljivosti. Naravno, radi se o touch ekranu koji prepoznaje do pet istovremenih kontakata.

Četiri jezgra

Još jedna oznaka iz imena ukazuje na veoma bitnu karakteristiku. Ovo je prvi Prestigio tablet sa četvorojezgarnim procesorom, zasnovan na arhitekturi Cortex A9, frekvencije 1,6 GHz. U saradnji s (takođe četvorojezgarnim) GPU‑om MALI‑400 dobija se odlična prenosiva platforma za rad, ali i za igranje. Antutu benchmark je dao 17.806 poena, što je u rangu rezultata koji je ostvario Samsung Galaxy S3. Tablet ima 1 GB radne i 8 GB skladišne memorije (od koje je oko 6 GB dostupno za podatke), proširive korišćenjem Micro SD kartice. Tablet je dovoljno snažan za reprodukciju Full HD videa, a dodatna pogodnost je to što može da se koristi i kao neka vrsta prenosivog, na Android‑u zasnovanog medija plejera, pošto ima i mini HDMI port.

Pročitajte i:  Za najbolju organizaciju posla tu je Samsung Tab S8

Multipad 4 Quantum 10.1 ima dve kamere, zadnju rezolucije 2 Mp i prednju od 0,3 Mp. Kvalitet zadnje kamere nije dovoljan da se ona koristi kao osnovno sredstvo za fotografisanje, dok je prednja kamera upotrebljiva samo za video‑pozive. Uređaj ima ugrađen WiFi modul, a 3G veza može da se ostvari preko eksternog USB dongla. Inače, micro USB konektor može da se koristi i kao USB host, tako da uz micro USB to USB konvertor koji se dobija u paketu podržava povezivanje s tastaturom ili flash diskom.

Tablet sa ovako velikim ekranom svakako troši mnogo više energije od tableta dijagonale ekrana 7 ili 8 inča. Zbog toga bi se očekivalo da ovaj model ima malu autonomiju rada, ali Prestigio je ugradio bateriju kapaciteta čak 7000 mAh koja će vam omogućiti od tri do pet sati rada (u zavisnosti od osvetljaja ekrana, da li su uključeni WiFi i/ili Bluetooth…), što je daleko duže nego što smo mogli da pretpostavimo.

Multipad 4 Quantum 10.1 pojaviće se u domaćim prodavnicama početkom novembra, a od distributera smo dobili informaciju da će u ponudi biti i model koji podržava 3G. Preporučena cena će, kao i uvek kada je Prestigio u pitanju, biti atraktivna pa bi, uzevši u obzir veličinu ekrana i performanse, ovo mogao biti primamljiv izbor za kupovinu.

Pročitajte i:  Huawei brigada usred Carigrada

Multipad 4 Quantum 10.1

Ekran 10,1” 1280×800 IPS, prepoznaje pet tački dodira
Procesor 1,6 GHz quad core Cortex A9, Rockchip RK3188
Grafika MALI-400 MP quad core
Memorija 1 GB RAM, 8 GB storage, Micro SD utičnica
Kamera 2 Mp zadnja, 0,3 Mp prednja
Baterija 7 Ah
OS Android 4.2.2
Cena uzorak
Kontakt www.prestigio.rs

Branislav Bubanja

(Objavljeno u časopisu PC#204)

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,