Velika Britanija objavila plan o aplikaciji za praćenje Korona virusa

Velika Britanija radi na izgradnji aplikacije koja će korisnike obaveštavati da li su se našli u neposrednoj blizini nekoga ko ima dijagnostifikovan Korona virus. Oni se odlučuju za velike korake u borbi protiv epidemije, s obzirom na to da su ovih dana baš oni najveće žarište u Evropi.

britanska vlada korona virus

Saradnja sa najvećim tehnološkim gigantima oko aplikacije

Informacije oko aplikacije objavljene su tokom vladinog dnevnog brifinga zbog pandemije Korona virusa. Na konferenciji je takođe izjavljeno da Velika Britanija radi sa vodećim tehnološkim kompanijama u svetu kako bi se ova aplikacija što pre aktivirala.

Trenutna ideja oko ove aplikacije jeste da ljudi koji imaju dijagnostifikovan Korona virus mogu da prijave svoj status u aplikaciji. Nakon toga, ona šalje notifikaciju svim ostalim korisnicima koji su bili sa tom osobom u kontaktu u određenom vremenskom periodu. Postoje dve faze, žuta i crvena. Žuta je namenjena za upozorenje kada se sumnja na Korona virus, dok je crveno alarm da bi osoba trebalo da ide u karantin.

Pročitajte i:  Twitter ukida politiku o korona dezinformacijama

Epidemija Korona virusa do sada je odnela više od 125,000 života, a zaraženo je bezmalo 2 miliona ljudi. Apple i Google su objavili da sarađuju na novoj aplikaciji u borbi protiv Korone, dok je vlasnik Twittera donirao milijardu dolara kako bi se kupila potrebna oprema u zdravstvu, kao i za istraživanja protiv virusa COVID-19.

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,