N Central domination

Velika Britanije će koristiti pametne satove za praćenje migranata

Vlada Velike Britanije bi uskoro mogla početi da koristi pametne satove za prepoznavanje lica za praćenje migranata koji su osuđeni za zločine. Prestupnici bi zbog ove odluke morali da skeniraju svoja lica do pet puta dnevno. Mere bi trebale da stupe na snagu već od ove jeseni.

Vlada Velike Britanije bi uskoro mogla početi da koristi pametne satove za prepoznavanje lica za praćenje migranata koji su osuđeni za zločine. Prestupnici bi morali da skeniraju svoja lica do pet puta dnevno, navodi The Guardian. Mere bi mogle da stupe na snagu već ove jeseni.

Satovi će biti umreženi sa podacima Ministarstva unutrašnjih poslova

Oni koji podležu ovim uslovima morali bi da se fotografišu tokom dana i da se njihove lokacije prate danonoćno. Fotografije će biti upoređene sa onima koje Ministarstvo unutrašnjih poslova ima u evidenciji. Ako državni sistemi ne mogu da verifikuju identitet osobe, biće potrebna ručna provera. Fotografije, zajedno sa imenima migranata, nacionalnostima i datumima rođenja biće čuvane do šest godina, prema planovima Ministarstva unutrašnjih poslova i Ministarstva pravde.

Pravila će se odnositi samo na strane državljane koji su osuđeni za krivična dela. U maju je vlada potpisala ugovor od 6 miliona funti sa kompanijom Buddi Limited da obezbedi uređaje za praćenje. Ovi uređaji će koristiti periodičnu biometrijsku verifikaciju. Ministarstvo unutrašnjih poslova nije eksplicitno saopštilo da će koristiti pametne satove sa funkcijama prepoznavanja lica za praćenje osuđenih migranata.

Pročitajte i:  Velika Britanija istražuje dogovor Microsoft-a i Activision-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published.