Top50 Glas publike

Velika promena: Novi Facebook, novi algoritam

Bez panike, Facebook se još uvek nije potpuno promenio, a možda bi trebalo. Stvar je u tome da je ova mreža sada dobila dva tipa news feeda za Android i iOS aplikacije.

PCPress.rs Image

Promene su dakle u vezi s mobilnim aplikacijama, a tiču se onoga što je nekada bio jedinstveni News feed, koji sada ima dva dela. Home stranica prikazuje ono što algoritmi preporučuju na osnovu interesovanja korisnika: Reels, Stories i druge personalizovane sadržaje, a Feeds tab s druge strane nudi postove prijatelja, stranica i grupa koje se prate, dakle bez “Suggested For You” postova.

Dva različita taba će dakle biti dostupna i u Android i u iOS aplikaciji, a izmene bi do svih korisnika trebalo da stignu do kraja ove nedelje. Na taj način se izlazi u susret jednom od najčešćih zahteva – da se pronađe rešenje koje će osigurati da se ne propuštaju postovi prijatelja. Sada su okupljeni u Feeds tab, bez mešanja uljeza sa strane, a neki tvrde da je ova promena korak ka tome da se i Facebook pretvori u nešto što liči na TikTok.

Pročitajte i:  Dan kad su nas pojele lažne vesti

PCPress.rs Image

Home tab će prikazivati postove prijatelja, ali zajedno s preporukama koje algoritmi biraju na osnovu interesovanja korisnika. Facebook je u poslednje vreme izgubio mnogo korisnika, budući da TikTok vlada, pa je ovo pokušaj da se povrati kontrola.

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: