ePlaneta

Veliki mali Galaxy

PCPress.rs ImageSamsung je obogatio Galaxy liniju proizvoda sa malim tabletom i velikim telefonom (da ne bude zabune, u pitanju su dva proizvoda).

Tablet

Godinu dana posle izlaska prvog Samsungovog tableta, stiže zamena. Dizajnerski uopšte ne liči na Apple proizvode – nije ružan, a ni lepotan – u pitanju je miks raznih do sada viđenih rešenja. Malo je veći od P1000 (dijagonale 7,7 umesto 7 inča), ali je za trećinu tanji od prethodnika. Bez obzira na svoju veličinu, ima SIM uložak i može se koristiti za razgovore. Ekran je SAMOLED, WXGA rezolucije, iste kao i kod tableta dijagonale 10 inča, te je oštrina slike za klasu bolja. Sistemska memorija od 1 GB pomaže dual-core procesoru (1,4 GHz) da lakše diše, a u prodavnicama će se naći verzije sa 16, 32 i 64 GB interne memorije. Dodatno proširenje memeorije je moguće uz microSD kartice.

Operativni sistem Android 3,2 će lagodno koristiti pomenut hardver i uz pravu cenu, Galaxy Tab 7,7 će biti popularan proizvod.

PCPress.rs ImageTelefon

Pročitajte i:  Samsung planira da u 2026. godini pređe na 1.4 nm proces proizvodnje čipova

Galaxy Note je potpuno nov proizvod. U pitanju je telefon ekrana dijagonale 5,3 inča, sa stylos olovkom. Uprkos nedavnom povlačenju Dell Streak 5, koji je bio sličnih dimenzija, Samsung očekuje da Note bude reper za buduće uređaje.

Android 2.3.4 telefon baterije 2500 mAh, težine 178 g i velikih dimenzija (146,9x83x9,7 mm) će vam više služiti kao računar, ali Samsung se nada da piše novo poglavlje u mobilnoj industriji. SAMOLED displej rezolucije 1280×800 tačaka, je oštrine 285dpi, odlično reaguje pod prstima, a ne smeta mu ni olovka. Koncept ekrana od 5 inča sa olovkom može biti baš ono što je ljudima bilo preko potrebno, a da nisu ni znali. Ne bi im bilo prvi put.

Izvor: Samsung mobile

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: