Top50 Glas publike

Veliki povratak čuvenog Logitech MX518 gejming miša

Prošlog leta Microsoft je vratio na tržište svog legendarnog IntelliMouse miša, a sada i Logitech ide sličnim stopama. Dugogodišnji PC igrači imaju dragocene uspomene na MX518 sa dobrim razlogom: miš iz 2005. godine kombinovao je ergonomski oblik, zgodne tastere i dobre performanse po prilično razumnoj ceni.

PCPress.rs Image

Čak je i njegova zamena iz 2011. godine predstavljala preokret u toj uspešnoj formuli. Međutim, ako ste propustili originalni dizajn, biće vam drago da čujete da se vraća. Logitech je „oživeo“ miša kao G MX518, kod koga je zadržao telo nalik jajetu, dajući mu savremene unutrašnje komponente koje su napravljene za moderne igrače.

Jedine spoljašnje promene su „ažurirani“ materijali sa novom završnom obradom. Šta se nalazi ispod površine je druga priča. Sada ćete unutar miša pronaći 16.000 DPI Hero senzor koji se nalazi unutar Logitechovih flagship miševa, kao i 32-bitni ARM procesor koji obećava 1 ms brzinu odziva. Ugrađena memorija, u međuvremenu, omogućava da sačuvate prilagođene rasporede osam tastera na uređaju tako da možete da se prebacite na drugi računar a da ne izgubite svoja podešavanja.

Pročitajte i:  PlayStation džojstik se prilagođava igraču

G MX518 je dostupan za rezervacije po ceni od 60 dolara, što ga čini razumnom opcijom, bilo da jeste ili niste nostalgični za erom gejminga 2000. Jedina mana je ta da još uvek nije bežičan. To ima smisla imajući u vidu njegove korene i moguće efekte bežične veze (baterija bi mogla da ga optereti i onda bi izgubio nostalgičnu crtu), ali to je nešto što vredi razmotriti s obzirom da možete da dobijete ekonomičnog miša za igranje bez kablova za sličan novac.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,