TrendMicro

Veliko ažuriranje za WhatsApp Desktop dolazi na Windows 11

Dok je 2021. donela aplikaciju WhatsApp Desktop u Windows 11, pored novog izgleda u januaru, u beta verziji će se pojaviti nove funkcije.

PCPress.rs Image

Prestaje potreba za web verzijom

Novo ažuriranje beta verzije, koje je dostupno u Microsoft Store-u za Windows 10 i Windows 11 od novembra, prikazuje reakcije na poruke i mogućnost trajnog arhiviranja četova. Ovo su dve funkcije koje su korisnici dugo tražili, i dok su stigle u verzijama za iOS i Android, tek nedavno nisu stigle za Windows 11. Međutim, sa video pozivima u aplikaciji za desktop računare i GIF-ovima koji su tek stigli nakon što je web verzija bila dostupna u poslednjih godinu dana, tera nas da se zapitamo da li više ima smisla koristiti WhatsApp u našim web browserima.

Korišćenje WhatsApp-a na webu na vašem PC-u ili Mac-u je već godinama norma. Korišćenje taba u web browseru za brzo odgovaranje na poruke, umesto posezanja za telefonom, veoma je korisno, ali su nedostajale reakcije i video pozivi. Ovde je desktop aplikacija već zamenila web verziju na Windows-u i Mac-u. Pozivanje vaših kontakata putem audio ili video zapisa biće od velike koristi za mnoge, a iako su GIF-ovi već na web verziji, deluju brži i prikazuju se u većem kvalitetu u poređenju sa načinom na koji se prikazuju u web browseru. Reakcije i način čuvanja arhiviranih četova samo će podstaći korisnike da se udalje od web verzije – svaki način da se smanji broj tabova u web browseru je korist.

Pročitajte i:  Saveti za Windows Search koji mogu da vam pomognu

Izvor: Techradar

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,