PC Press Studio

Verizon i Mastercard rade na 5G beskontaktnom plaćanju

Mastercard i Verizon planiraju da rade zajedno na transformacionim finansijskim tehnologijama. Kompanije su navele da se nadaju da će njihovo novo partnerstvo početi da donositi rezultate do 2023. godine. Jedno od glavnih područja na kojima planiraju raditi je beskontaktno plaćanje.

Verizon & Mastercard rade na 5G beskontaktnom plaćanju.

Verizon uložio 45,4 milijarde dolara na razvoj svoje 5G tehnologije

Konkretno, oni žele da potisnu Mastercard-ovu platformu Tap on Phone, koja omogućava da kompatibilni mobilni uređaji budu dvostruki terminali na prodajnim mestima koji mogu da obrađuju NFC plaćanja. Između ostalog, ove dve kompanije planiraju da istraže tehnologije koje će olakšati preduzećima dodavanje netaknutih sistema plaćanja. Svakako da će 5G igrati značajnu ulogu u svim rešenjima koja Verizon i Mastercard imaju na umu.

5G tehnologija će omogućiti malim i srednjim preduzećima brže rukovanje transakcijama i fokusiranje na ono što zaista isporučuju kupcima. Verizon je potrošio 45,4 milijarde dolara, više nego AT&T i T-Mobile zajedno, na nedavnoj Federal Communications Commission’s C-band aukciji kako bi osigurao što veći spektar srednjeg opsega za 5G. Inače, 2023. godina je termin kada kompanija očekuje da njegova 5G mreža obezbedi pokrivenost za 175 miliona ljudi širom SAD-a.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,