ePlaneta

Vertiv objavio ESG izveštaj o svojim društvenim, upravljačkim i ciljevima životne sredine za 2022. godinu

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, objavio je svoj drugi godišnji izveštaj o kompanijiskim postignućima po pitanju životne sredine, društva i upravljanja (ESG) s istaknutim aktivnostima na nekoliko ključnih područja.

PCPress.rs Image

U 2022. godini, kompanija se fokusirala na šest ključnih područja u skladu s organizacijskom vizijom i vrednostima: efikasni proizvodi i sistemi, odgovorne poslovne operacije, ljudski potencijali, poslovno susedstvo, integritet lanaca snabdevanja te upravljanje. Neke od istaknutih inicijativa i rezultata objavljenih u izveštaju čine:

  • Proširenje portfolija proizvoda te niza proizvoda s novom i poboljšanom ponudom energetske i vodene učinkovitosti.
  • Objava vodiča Vertiv Guide To Data Center Sustainability kao virtualnog izvora za primenu novih praksi i tehnologija koja će pomoći industriji ostvariti cilj nultih emisija.
  • Pokretanje programa edukacije o različitosti, jednakosti i uključivanju (DE&I) za viši menadžment te ostale globalne i regionalne voditelje, kao i nastavak treninga o prepoznavanju nesvesne pristrasnosti.
  • Centralizacija i proširenje wellness programa zaposlenih za saradnike na globalnom nivou.
  • Podrška pozitivnim promenama u svetu putem korporativnog volontiranja koje organizuje kompanija, s fokusom na obrazovanje i STEM, građane u potrebi, zdravstvo te napredak zajednice.
  • U 2022. preduzete su radnje za smanjenje poslovnog uticaja kompanije na životnu sredinu. Širom EMEA regije (Evropa, Bliski Istok i Afrika) gde je nekoliko fabrika opremljeno tehnologijom obnovljivih izvora za rad, a dobar primer je Vertivova E+I Engineering Burnfoot lokacija u Irskoj s instaliranim sistemom koji reciklira te ponovno upotrebljava svu procesuiranu vodu u proizvodnji, čime se uveliko smanjuje potrošnja vode. U gradu Delawere u SAD-u, država Ohio, na pogonu je započeta instalacija solarnih panela za podršku inicijativi energetske mikromreže.
  • Kontinuirano istrajanje prema integritetu lanaca za snabdevanje, za šta je sprovedena 100%-tna analiza potrošnje za nabavku, a ujedno je sprovedena i dubinska analiza s više od 500 direktnih i nedirektnih dobavljača kako bi se proces uskladio prema vodećim industrijskim standardima za ljudska prava i uslove rada.
PCPress.rs Image

„Korak po korak napredujemo u svojoj predanosti da budemo primer odgovornog i korporativnog građanina. Zajednički stvaramo pouzdane, učinkovite proizvode po pitanju energije i vode te sisteme koji odgovaraju na održive ciljeve naših kupaca, dok u isto vreme unapređujemo svoj pristup i uticaj po pitanju naših poslovnih operacija, ljudi, zajednica te lanca snabdevanja. Ponosni smo što možemo podeliti svoj rad svetu na ovim frontovima“, izjavio je Giordano Albertazzi, CEO kompanije Vertiv.

PCPress.rs Image

Ovogodišnji ESG izveštaj je oblikovan u skladu s preporukama Radne grupe za objavljivanje finansijskih informacija povezanih s klimatskim promenama (TCFD), koja je stvorila vodeći okvir za komunikaciju rizika i upravljanja klimatskih promenama i prilikama, a utiču na poslovnu strategiju kompanije Vertiv.

Pročitajte i:  Vertiv: UPS nove generacije

Dodatni detalji dostupni su u izveštaju, a može pristupiti te ih preuzeti na Vertiv.com.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: