TrendMicro

Vertiv predstavio Dynamic Grid Support za svoja napajanja

Prema rečima vodećih stručnjaka za upravljanje odgovorima na potražnju električne energije iz kompanije Enel X, nova funkcija Dynamic Grid Support u kombinaciji s Vertiv UPS-om i tehnologijama litijum-jonskih baterija omogućava dodatne prihode do čak jedan milion evra godišnje pomoću 10 MW fleksibilnog tereta za kupce u Irskoj već danas.

PCPress.rs Image

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rešenja za kontinuitet poslovanja, predstavio je inovativnu funkciju Dynamic Grid Support za Vertiv Liebert EXL S1 sistem neprekidnog napajanja (UPS). U kombinaciji s Vertiv HPL rešenjem litijum-jonskih baterija u baterijskom kabinetu, ovaj celovit sistem predstavlja prvo integrisano celovito rešenje za kupce na tržištu koje spaja karakteristike mrežne podrške, UPS-a i litijum-jonske baterije.

Vertiv Liebert EXL S1 s Dynamic Grid Support, koji je sada dostupan u Evropi, Bliskom istoku i Africi (EMEA), omogućava industrijama s velikom energetskom potrošnjom da koriste UPS sisteme na proaktivan način. Dok povremena implementacija obnovljivih izvora energije pokušava da promeni svakodnevicu i razbija konvencionalna pravila proizvodnje električne energije, nove usluge skladištenja energije potrebne su za podršku u postizanju ciljeva održivosti, kao i u stvaranju dodatnih prihoda te smanjenju troškova za energiju. Korišćenje UPS-a s Dynamic Grid Support i litijum-jonskom baterijom u trenutcima nestabilnosti mreže može na kraju doprineti dekarbonizaciji i prelazu na zelenu energiju, osiguravajući kontinuiranu distribuciju električnom energijom rešavanjem neravnoteže povezane s proizvodnjom obnovljive energije, zauzvrat podržavajući globalnu održivost.

Pročitajte i:  Kakva je budućnost edge računarstva?

Vertiv HPL ormar za litijum-jonske baterije koji se već koristi u Severnoj Americi, uskoro će biti dostupan i u EMEA regiji. Orman je kompatibilan s većinom trenutnih i starijih Vertivovih trofaznih UPS sistema. Iako je Vertiv kao kompanija već rano prihvatio litijum-jonske baterije za korišćenje u data centrima, Vertiv HPL predstavlja prvo takvo rešenje s vlastitim sistemom upravljanja Vertivovim baterijama čije su ključna obeležja posebno dizajnirana za moderne data centre, poput poboljšanog korisničkog interfejsa, integrisanih kontrola, kao i mogućnosti servisiranja.

PCPress.rs Image

„Kako je trend digitalizacije sve više u porastu širom sveta, moramo omogućiti našim kupcima rešenja koja ne samo da pomažu u usvajanju alternativnih mrežnih tehnologija, nego da pružaju kupcima i potencijal ostvarivanja većeg prihoda kroz već postojeća rešenja. Ovo nije samo važno za poslovanje, već je presudno i za dobrobit naše planete jer su održiva rešenja za digitalnu potrošnju veliki deo globalnih napora u borbi protiv klimatskih promena i izgradnji održive infrastrukture pogodne za budućnost. A mi želimo biti deo rešenja“, izjavio je Giovanni Zanei, direktor globalnog upravljanja ponudama za AC Power poslovanje kompanije Vertiv.

Pročitajte i:  Vertiv dobio priznanje za mikro data centare u sklopu Gartner Hype Cycle 2022 izveštaja

„Danas bi primena Vertiv Liebert EXL S1 sistema s Dynamic Grid Support funkcijom i tehnologijama litijum-jonskih baterija omogućila učestvovanje u irskom DS3 programu za pružanje sigurnog i održivog sistema električne energije, kao i priliku za ostvarivanje dodatnih prihoda od približno jednog miliona evra godišnje za 10 MW električne energije fleksibilnog opterećenja. Potreba za takvim mrežnim uslugama je velika i kontinuirano raste u Irskoj, kako država i kompanije traže rešenja za smanjenje štetnih emisija“, rekao je John Byrne, rukovodilac poslovanja u Ujedinjenom kraljevstvu i Irskoj u kompaniji Enel X.

Data centri i druga kritična infrastruktura, kao što su telekomunikacijske mreže, fabrike s radom na 4.0 standardu te vazdušne luke, igraju ključnu ulogu u današnjem promenjivom energetskom krajoliku koji predstavlja nove načine za održivost, stvaranje prihoda i nižih energetskih troškova. Prema nedavnom IEA izveštaju, tehnološke kompanije mogle bi biti predvodnici u stvaranju ravnoteže upotrebe električne energije. Takozvane „Big Tech“ kompanije mogle bi igrati još veću ulogu u dekarbonizaciji mreže usvajanjem fleksibilnih načina rada, poput prebacivanja radnog opterećenja na skladište baterija ili drugih zaliha energije kako bi se podudarali s ciljevima obnovljivog generisanja ili delovali kao resurs za odgovor na potražnju.

Pročitajte i:  Kompanija Vertiv osnažila svoj rukovodeći tim za EMEA regiju novim unapređenjima

Vertiv Liebert EXL S1 sistem s Dynamic Grid Support funkcijom pruža statičku i dinamičku regulaciju frekvencije kontrolišući ulaznu snagu te punjenje i pražnjenje baterija na temelju aktivacijskih pragova frekvencije. Takođe podržava usluge upravljanja potražnjom kada su naredbe za moduliranje operacija UPS-a povezane s fleksibilnošću kontrole potražnje.

PCPress.rs Image

Namenske kontrole ovakvih sistema održavaju potrebnu energiju baterije na nivou koji će podupreti kritično opterećenje u slučaju nestanka struje. Kada se koristi Dynamic Grid Support, UPS pruža brz odgovor kao reakciju na naredbe mrežnog kontrolnog sistema. Ukupno vreme odziva između detekcije varijacije frekvencije, koje predstavlja potrebno vreme da spoljašnji upravljač generiše naredbu u trenutku kada UPS dosegne zadatu vrednost snage, je unutar približno 500 milisekundi. To omogućava kompanijama da zaštite svoje kritične aplikacije stabilnom snagom, a takođe pomaže operatorima mreže da stabiliziraju promene u frekvenciji sistema koje se javljaju kao rezultat povećane upotrebe obnovljivih izvora energije.

Za više informacija posetite Vertiv.com/Grid-Support te preuzmite white paper Kako maksimizovati prihode od sistema za skladištenje energije data centara s interaktivnim mrežnim UPS-om.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: