BIZIT 2022

Vertiv predstavio novi mikro data centar VRC-S

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i rešenja za kontinuitet poslovanja, predstavio je Vertiv VRC-S, potpuno fabrički sastavljen mikro data centar dizajniran za brzu i laganu instalaciju na edge lokacijama što bližim krajnjim korisnicima te ostalim manjim IT prostorima. Dostupan sada u Evropi, Bliskom istoku i Africi (EMEA regija), Vertiv VRC-S sadrži jedinicu za distribuciju energije (rPDU – rack power distribution unit), Energy Star 2.0 sertifikovani Vertiv Liebert GXT5 neprekidni sustav napajanja (UPS – uninterruptible power supply), softver i senzore za monitoring, kao i najnoviji Vertiv VRC sistem hlađenja u visokoefikasnom IT ormaru koji pruža celovito rešenje.

PCPress.rs Image

„Odabir i primena mikro data centra nikada nije bila brža i lakša, a sada se može i virtualno doživeti s novom aplikacijom proširene stvarnosti. Vertiv VRC-S vrlo je efikasno plug and play rešenje koje se može isporučiti na lokaciju s integrisanim UPS-om, koji napaja hlađenje unutar serverskog ormana i rezervnu ventilaciju u slučaju kvara, kao i distribuciju električne energije za IT sisteme s unapred postavljenim sistemom monitoringa za jednostavno spajanje s napajanjem i mrežom u vašem postrojenju. Ova nova ponuda je rezultat strateškog pristupa kompanije Vertiv koji se oslanja na inovativnost proizvoda te najnovijim R&D investicijama, koje će progresivno omogućiti više edge-ready mikro data centara tržištu“, izjavio je Alex Pope, potpredsednik integrisanih rack rešenja za Vertiv u EMEA regiji.

Pročitajte i:  Vertiv VRC-S Edge-Ready micro data centar

Kao idealno rešenje za namenu u prodavnicama i dostavama, transportu, zdravstvu te lakoj industriji, Vertiv VRC-S je dostupan u nekoliko verzija unapred konstruisanih standardnih modela koji mogu biti dostavljeni u samo nekoliko dana, kao i instalirani u samo nekoliko sati. Vertiv VRC-S mikro data centar može se isprobati i virtualno putem najnovije Vertiv XR aplikacije za pametne telefone na temelju proširene stvarnosti. Ova aplikacija omogućava kupcima istraživanje svih komponenti jedinice, dok se u isto vreme otkrivaju načini rada i ključna obeležja koja nisu vidljiva golim okom, donoseći celoviti sistem funkcionalnosti koji je jedinstven na tržištu.

Više informacija o tome kako AR iskustvo pomaže u demonstraciji Vertiv VRC-S mikro data centra možete pronaći na Vertiv web stranici, dok Vertiv XR aplikaciju možete preuzeti s Google Play trgovine (Android) i Apple trgovine (iOS).

Mikro data centri dizajnirani su za podršku edge computing aplikacijama, što znači primenu kritičnih resursa u manjim IT prostorima gde god su potrebni. Za razliku od prefabriciranih modularnih data centara koji su tipično veće samostalne instalacije koje se koriste izvan glavne infrastrukture ili na udaljenim lokacijama, mikro data centri veličine standardnog IT ormara mogu biti iskorišćeni u različitim okolinama kao što su kancelarije, klinike, maloprodajne trgovine te ostalim trgovačkim ili industrijskim prostorima. Vertiv VRC-S unapred je projektovan i fabrički integrisan kako bi pružio maksimalnu pouzdanost, efikasnost te brzinu postavljanja / instalacije.

Pročitajte i:  Rainer Stiller imenovan za glavnog direktora marketinga kompanije Vertiv

PCPress.rs Image

Kućište Vertiv VRC-S mikro data centra koristi poseban prolaz za hladan i topao vazduh unutar ormara za efikasan protok i prevenciju nagomilavanja topline. Jedinica hlađenja montirana unutar ormana specijalno je osmišljena i dizajnirana za edge computing IT opterećenja. Koristeći kombinaciju ventilatora s promenjivom brzinom te kompresora varijabilne brzine, ova jedinica prilagođava kapacitet hlađenja prema stvarnoj disperziji IT topline, što minimalizira potrošnju energije. Vertiv Liebert GXT5 online visokoefikasni UPS sistem dvostruke konverzije omogućava kontinuitet napajanja za sve integrisane komponente, uključujući 3.5 kW sistema za hlađenje te rezervnu ventilaciju. Nadalje, Vertiv Geist rPDU omogućava distribuciju električne energije s upravljanjem na nivou utičnice te uključuje Vertiv Inteligentni Director softver za upravljanje kako bi se omogućio daljinski monitoring i menadžment celog sistema napajanja i hlađenja kroz jedinstvenu IP adresu za jednostavno upravljanje na daljinu, kao i prediktivno održavanje.

Vertiv VRC-S dolazi s trogodišnjom garancijom koje pokriva celokupni sistem. Instalacija i preventivne usluge održavanja dostupne su kroz Vertiv usluge servisa koje provode lokalni i visokostručni profesionalci, kao i partneri.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: