Vertiv predstavio novi unapred integrisani IT serverski ormar

Proliferacija upotrebe edge računarstva prebacila je kritičnu opremu i podatke iz zaštićenih granica data centra u zahtevnija okruženja gde toplina, vlaga, kvaliteta vazduha i fizička sigurnost predstavljaju značajne izazove.

PCPress.rs Image

Prepoznajući novo okruženje, Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, predstavio je Vertiv™ SmartCabinet™ ID, sveobuhvatni i potpuno zatvoreni serverski ormar koji pruža hlađenje, napajanje i zaštitu okoline za aplikacije na edge mrežnim lokacijama. SmartCabinet™ ID dostupan je u Americi te u Evropi, Bliskom istoku i Africi (EMEA) u različitim veličinama i opcijama kapaciteta hlađenja, uključujući 24U i 42U rackove, te 3,5 kW i 7,0 kW kapacitete hlađenja.

Zatvoreno SmartCabinet ID rešenje štiti ugrađenu IT opremu od prljavštine, prašine i promenjivih temperatura koje su tipične za skladišta, fabričke podove i druge uobičajene edge lokacije. Uređaj ima vodootpornost standarda IP54, pružajući zaštitu u slučaju aktivacije unutrašnjeg sistema prskalica. Integrisani hitni ventilatori takođe osiguravaju rezervno hlađenje u slučaju nestanka struje ili kvara primarnog modula za hlađenje, dok ugrađeni ekran osetljiv na dodir s komunikacijskim sposobnostima omogućava lokalno ili remote praćenje te kontrolu ključnih komponenti. Alarmi i obaveštenja za lokalne i remote korisnike mogu da se prilagode za upozorenja na uslove okoline izvan specifikacija, a opcionalne elektronske brave mogu se postaviti na prednja i zadnja vrata, s mogućnošću praćenja pristupa i prilagođavanja za ovlašćene korisnike.

Pročitajte i:  Vertiv i Ballard najavili su strateško tehnološko partnerstvo za podršku korištenju alternativne energije za data centre u Severnoj Americi i EMEA regiji

SmartCabinet ID rešava još jedan izazov uobičajen za edge lokacije na mreži, povećavajući iskorišćenost prostora što je i osnovno načelo njegovog dizajna. Integrisano rešenje hlađenja i jedinica za upravljanje napajanjem osigurava napajanje za hlađenje, ekran, ventilatore i senzore za hitne slučajeve, koristi nulti U-prostoru ormaru, čuvajući time vredan prostor za servere i drugu IT opremu.

Vertiv takođe nudi potpuni paket usluga za Vertiv™ SmartCabinet™ ID, uključujući instalaciju i startup (pokretanje), ugovore o preventivnom održavanju i produžene garancije, pružajući besprekornu implementaciju IT opreme u izazovnim uslovima. Kompatibilan je s Vertiv kompaktnim rack-mount sistemima besprekidnog napajanja (UPS), kao što su Vertiv™ Liebert® GXT5 i Vertiv™ Liebert® GXT5 litijum-jonski UPS, koji pružaju zaštitu od nestanka struje i kontinuirano napajanje.

„Edge računarske lokacije, kao što su one u industrijskim, logističkim i komercijalnim okruženjima, omogućavaju direktne poslovno kritične aplikacije, ali IT organizacije odgovorne za njihovo funkcionisanje mogu se suočiti s izazovima održavanja nivoa usluge koje se obično pružaju unutar tradicionalnih data centara,” rekao je Alex Pope, potpredsednik globalnih edge sistema u Vertivu. “SmartCabinet™ ID je dizajniran posebno za rešavanje rizika fizičke sigurnosti i zahtevnih okruženja mnogih edge lokacija, uz osiguravanje kapaciteta napajanja i hlađenja potrebnim u tim prostorima.

Pročitajte i:  Data centri: prednosti hlađenja tečnošću u AI okruženju

SmartCabinet ID može se virtualno pregledati putem Vertiv™ XR, aplikacije proširene stvarnosti koju je moguće preuzeti na mobilne ili tablet uređaje. Aplikacija Vertiv XR omogućava korisniku vizualizaciju rešenja u vlastitom prostoru i istraživanje karakteristika te detalja iz svakog ugla.

Vertiv je takođe nedavno najavio svoj sveobuhvatni portfolio za računarstvo visokih performansi (HPC) i veštačke inteligencije (AI), Vertiv™ 360AI, koji je sada dostupan u Severnoj Americi i uskoro u EMEA regiji. Rešenja uključuju napajanje, hlađenje, kućišta, end-to-end usluge kroz celi životni ciklus i digitalizovano upravljanje.

Za više informacija o SmartCabinet ID i drugim unapred projektovanim rešenjima kompanije Vertiv, posetite Vertiv.com.

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *