TrendMicro

Vertiv: Redizajn IP KVM uređaja za vreme neprestanog digitalnog rasta

Monitoring i menadžment na daljinu (Remote monitoring and management – RRM) temelj je rada prema standardima budućnosti. Enterprise data centri, IT i infrastrukturni timovi mogu se pronaći u svim područjima gde nadziru računarske resurse koji pokreću njihovo digitalno poslovanje i hibridnu radnu snagu.

PCPress.rs Image

U zdravstvenoj industriji, u bolnicama i klinikama IT timovi nadziru tehnologiju koja daje podršku kritičnim operacijama, poput telemedicinskih sesija za pacijente. U bankarstvu IT timovi upravljaju tehnologijom poput bankomata, koje konstantno unapređuju i ažuriraju kako bi klijentima u bilo koje vreme omogućili pristup novcu. Isto tako, IT timovi u korporacijama mogu nadgledati podružnice, gde tehnologija omogućava pružanje lokalnih usluga dostave prema kompanijama i stanovnicima zajednice.

Uređaji s tastaturom, videom i mišem (keyboard, video and mouse devices – KVM) glavni su zupčanik IT menadžmenta. Omogućavaju jednostavan daljinski pristup uređajima i sistemskim podacima s jedne pristupne tačke, bez kompromitovanja rada ili sigurnosti uređaja. Kao takvi, omogućavaju timovima da fleksibilno upravljaju vrlo obimnom infrastrukturom, bez potrebe za zamenom uređaja. IT timovi mogu koristiti KVM uređaje za pristup i kontrolu nad stotinama i hiljadama servera koji se nalaze u data centrima i na edge lokacijama.

Pročitajte i:  Kompanija Vertiv osnažila svoj rukovodeći tim za EMEA regiju novim unapređenjima

Kada tradicionalni KVM ne ispunjava zahteve za IT menadžment na daljinu

Timovi se susreću i s potrebama koje tradicionalni KVM uređaji ne mogu da zadovolje na kvalitetan način. Upravo zato im je potreban uređaj koji je fleksibilniji i isplativiji za podršku rastućim potrebama IT menadžmenta. Zato Vertiv s ponosom predstavlja VertivAvocent® ADX IPIQ KVM uređaj. Dizajnirani za rad s VertivAvocent® ekosistemom, Avocent IPIQ KVM uređaji pružaju siguran daljinski pristup i mogućnosti upravljanja, poboljšanu kompresiju i end-to-end enkripciju celokupnog saobraćaja u sesiji.

PCPress.rs Image

Evo kako Avocent IQIP KVM uređaji sve mogu da podrže poslovne timove dok nastoje efikasno da obavljaju zadatke IT menadžmenta:

  • Upravljanje s više opreme na višestrukim lokacijama: osim upravljanja jezgrom sistema, radni timovi IT odeljenja i data centara moraju upravljati edge lokacijama koje se često ne nalaze u blizini. Međutim, ove edge lokacije mogu se koristiti za kritične operacije, poput isporuke streaming medija, što omogućava naprednu upotrebu u industriji, kao što su proširena i virtuelna stvarnost ili izvođenje analize podataka. Kao rezultat toga, osigurava se visoka dostupnost koja je ključna.
  • Male dimenzije i jednostavnost instalacije: timovi u IT odeljenjima i data centrima mogu razmišljati o kupovini prevelikog KVM uređaja, ali umesto toga mogu da odaberu Avocent IPIQ IP KVM uređaje čiji je dizajn mnogi manji. Avocent IPIQ IP KVM uređaj pruža plug and play način instalacije, čime se timovima pruža mogućnost da brzo dobiju pristup uređajima na daljinu na nivou BIOS-a, puštaju u rad servere i preduzimaju akcije u trenutku, bez potrebe fizičkog prisustva na lokaciji. Takođe, timovi mogu da dele sesije s ostalim osobljem kako bi zajednički rešili IT probleme i koristili sekundarni LAN priključak za podršku upravljanja serverima. Tako mogu osigurati visoku dostupnost svih data centara i edge lokacija kojima upravljaju.
  • Visoka propusnost: KVM uređaji imaju limitiran kapacitet procesiranja zbog FPGA (field-programmable gate array) ograničenja. To znači da uređaji ograničavaju broj korisnika koji u isto vreme mogu da obavljaju određene radnje. Avocent IPIQ IP KVM uređaji nemaju takva ograničenja zbog njihove računarske snage. Dakle, više korisnika može istovremeno pokretati sesije, omogućavajući IT timovima da budu produktivniji.
  • Integracija s drugim rešenjima: Avocent IPIQ IP KVM uređaji dizajnirani su za rad s VertivAvocent® ADX ekosistemom. Avocent® ADX ekosistem je platforma neutralna prema dobavljačima koju timovi mogu koristiti za pristup i upravljanje svim svojim uređajima i servisima, uključujući firewall-e, rutere, servere, upravljačke servere, storage uređaje, svičeve i virtuelne mašine. Avocent IPIQ IP KVM uređaji povećavaju upotrebljivost i skalabilnost Avocent® ADX ekosistema, što omogućava transformaciju procesa IT menadžmenta u njihovim kompanijama već danas.
Pročitajte i:  Vertiv pokreće unapređene partnerske programe kako bi nagradili stručne partnere

PCPress.rs Image

Za više informacija o proizvodima posetite Vertiv.com ili kontaktirajte croatia.hello@Vertiv.com.

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , ,