BIZIT 2022

Vertiv se pridružuje Savezu za održivu digitalnu infrastrukturu

Vertiv, globalni dobavljač kritične digitalne infrastrukture i kontinuiranih rešenja, objavio je da je postao vodeći sponzor Saveza za održivu digitalnu infrastrukturu (Sustainable Digital Infrastrucutre Alliance – SDIA). Vertiv će primeniti svoju stručnost, globalni doseg i vodeću poziciju u nekoliko ključnih tehnoloških područja data centara kako bi podržao misiju SDIA-e u okupljanju ključnih aktera iz celog tržišta pružatelja kritičnih infrastruktura u svrhu postizanja ciljeva održivosti.

PCPress.rs Image

SDIA je osnovana 2019. godine, a predstavlja neprofitnu mrežu s više od 65 organizacija širom Evrope i sveta, koje rade na ubrzavanju prelaznog procesa na održivu digitalnu infrastrukturu. Njim se povezuju svi činioci digitalnog ekosistema – od dobavljača energije i data centara, do optičkih mreža i softvera – u misiji podsticanja održivog digitalne ekonomije i ostvarivanja njihovog plana održivih digitalnih infrastruktura do 2030. godine.

“Iskustvo i stručnost kompanije Vertiv u sektoru kritičnih infrastruktura, uključujući data centre, dobro je razvijena. Zajedno ćemo nastaviti razvijati nove koncepte i tehnologije kako bi klimatski neutralni data centri i digitalna infrastruktura postali stvarnost”, izjavio je Max Schulze, izvršni predsednik SDIA-e te poželo dobrodošlicu kompaniji Vertiv u Savez.

Pročitajte i:  Kompanija Vertiv osnažila svoj rukovodeći tim za EMEA regiju novim unapređenjima

“Postizanje uspešnog prelaza na održivu i digitalnu budućnost zahteva će saradnju širokog spektra činioca, uključujući vlade država i organizacije iz cele energetske i tehnološke industrije. Vertiv s ponosom podržava inicijative poput SDIA-e koja može pomoći u okupljanju novih saradnika prema zajedničkom cilju razvoja održive digitalne ekonomije”, rekao je Giordano Albertazzi, predsednik za Evropu, Bliski istok i Afriku (EMEA) komentarišući saradnju sa SDIA-om.

U početku će kompanija Vertiv i SDIA usmeriti svoje delovanje širom Evrope – trenutno s fokusom na razvoj održivih tehnologija, kao i vladinih propisa te ulaganja.

Članstvo kompanije Vertiv u SDIA-i takođe podupire slične organizacijske inicijative poput Evropske zadruge data centara (EUDCA), kojoj se Vertiv pridružio 2018. godine. Kompanija Vertiv, putem svog članstva u EUDCA-i takođe pomaže i doprinosi razvoju nedavno najavljenog Pakta od klimatskoj neutralnosti data centara. Pakt je glavna inicijativa koja se samostalno reguliše u postavljanju ciljeva koji usmeravaju cloud industriju i industriju data centara na put prema ispunjenju cilja Evropske komisije o klimatski neutralnim data centrima do 2030. godine. Isto tako, podržava širi cilj Evropskog zelenog dogovora da Evropa postane prvi klimatsko neutralni kontinent do 2050. godine.

Pročitajte i:  Univerzitet Keele odabrao kompaniju Vertiv za energetski visoko efikasnu zaštitu napajanja data centra

Saradnja sa SDIA-om jedna je od najnovijih poslovnih aktivnosti koje je kompanija Vertiv postigla u području održivosti i šireg područja zaštite okoline, društva i upravljanja (ESG). Kompanija Vertiv nedavno je izdala niz visoko efikasnih proizvoda u EMEA regiji, poput Liebert® EXM2 sistema neprekidnog napajanja (UPS), Liebert® AFC rashladni uređaj s inverterskim vijačnim kompresorom sa rashladnom materijom niskog nivoa GWP-a (potencijalnog globalnog otopljenja) te inovativni Vertiv™ Liebert® EXL S1 UPS sa odlikom Dynamic Grid Support koji omogućava energetski intenzivnim industrijama korišćenje UPS sistema na proaktivan način, a ujedno podržava i prelaz na zelene izvore energije. Budući da povremeni obnovljivi izvori energije nastavljaju izazivati konvencionalnu proizvodnju električne energije, potrebne su nove usluge skladištenja energije koje bi pomogle u postizanju ciljeva održivosti, ostvarenju prihoda te smanjenju računa. U martu 2021. godine, kompanija Vertiv takođe je objavila da je podržala norveškog pružatelja kolokacijskih usluga Green Mountain u primeni najsavremenijih tehnologija za dalje povećanje efikasnosti i održivosti u jednom od najzelenijih data centara na svetu.

Pročitajte i:  Vertiv osvojio tri vodeće industrijske nagrade od kompanije Frost & Sullivan

Neka od neposrednih područja saradnje SDIA-e i kompanije Vertiv uključiva će i napredak za interaktivnost tehnologija na elektroenergetskoj mreži. Članstvo u SDIA-i, koje obuhvata dobavljače i operatore tehnologije data centara, kao i kompanije energetskih usluga, u dobrom je položaju za pomoć u razvoju i implementaciji novih rešenja koja mogu poboljšati integraciju između kritične infrastrukture i energetskih mreža.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: