ePlaneta

Veselin Jevrosimović proglašen za najboljeg privrednika Srbije

Veselin Jevrosimović, predsednik kompanije Comtrade Group, danas je u Galeriji Matice srpske u Novom Sadu dobio prestižno nacionalno priznanje – Statuetu “Kapetan Miša Anastasijević” za najboljeg privrednika Srbije. Ova nagrada dodeljena je Jevrosimoviću u okviru projekta “Put ka vrhu” za prezentaciju i afirmaciju Srbije kao softverske nacije u Jugoistočnoj Evropi.

PCPress.rs Image

Jevrosimović se u ime svih laureata zahvalio na nagradi:

“Poštovani domaćini, dragi prijatelji i uvaženi članovi žirija, drago mi je što u ime svih ovogodišnjih lauerata mogu da izrazim duboku zahvalnost i ponos zbog priznanja koje nosi ime legendarnog dobrotvora i humaniste Miše Anastasijevića. Takođe, čast mi je da se nalazim u društvu ostalih dobitnika i uglednih stručnjaka koji su prepoznali rad i vizije nosilaca ovogodišnjih priznanja. Verovatno je u javnosti prva asocijacija na čoveka čije ime nosi ova nagrada – čuveno Kapetan Mišino zdanje u Beogradu. Verujem da je to ono što u svom radu svi pokušavamo: da izgradimo nešto veće od sebe samih, nešto što će trajati godinama i služiti generacijama, i možda nikada neće ni prestati da se dopunjava i gradi.”

PCPress.rs Image

Danas Comtrade ima 4000 zaposlenih i 32 kompanije u 15 zemalja sveta. Kompanija je posvećena razvoju novih tehnologija, i nastaviće da podržava i društveno odgovorno poslovanje i obrazovne inicijative, kao i da pruža šanse mladim talentima, uz razne humanitarne inicijative i akcije. Sve ovo su gradivni blokova zdanja koje zajednički podižemo sa svim ostalim dobitnicima ove značajne nagrade. Projekat uz logističku podršku Privredne komore Srbije, realizuju Media Invent, Privredna komora Vojvodine i Univerzitet u Novom Sadu, dok je medijski pokrovitelj Radio-televizija Vojvodine.

Dodela nagrada organizovana je u Velikoj sali Save Tekelije u Galeriji Matice srpske. Ovo je završna faza akcije “Put ka vrhu”, na kojoj se dodeljuje nagrada na nivou cele Srbije. Prethodno su dodeljene nagrade Kapetan Miša Anastasijević na regionalnom nivou, a svi oni koji su izabrani za najbolje u svojim regionima bili su nominovani i za ovu, republičku nagradu. Nagrađeni su dobili Statuetu kapetana Miše Anastasijevića.

PCPress.rs Image

Među ovogodišnjim laureatima su i: Dušan Bajatović, generalni direktor JP “Srbijagas”, Miloš Nenezić, predsednik Skupštine PK Srbije i generalni direktor “Trajal Korporacije” Kruševac, Kiril Tjurdenjev, generalni direktor Kompanije NIS AD Novi Sad, prof. dr Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu, prof. dr Bratislav Milovanović, vlasnik “Pogled Grupe” Niš, Opština Derventa (Republika Srpska), načelnik Milorad Simić, mr Goran Jović, direktor PKS-RPK Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, prof. dr Miomir Korać, direktor Arheološkog instituta Beograd, prof. Jelica Stojanović, predsednica Matice Srpske u Crnoj Gori, Vojnomedicinska akademija, načelnik pukovnik prof. dr Miroslav Vukosavljević, prof. dr Ivo Visković, redovni profesor FPN, Bojana Borić-Brešković, direktorka Narodnog muzeja u Beogradu, dr Miodrag Koprivica, direktor RTV Vojvodine, Milan Lane Gutović, glumac i drugi.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,