Veštačka inteligencija štiti policijske službenike od traume

Da se policijske službe brinu o psihološkom stanju zaposlenih pokazuje i nova mogućnost u okviru koje bi tehnologija veštačke inteligencije mogla da skenira telefone, te druge uređaje, osumnjičenih za zlostavljanje, a u potrazi za fotografijama koje bi dokazale zločin koji su počinili. Nova praksa je osmišljena tako da policijske službenike poštedi trauma koje se dešavaju usled pregledanja materijala koji su u vezi sa nekim zločinom, a trebalo bi da postane funkcionalna u sledeće dve do tri godine.

Digitalno odeljenje londonske Metropolitan policije, čiji su službenici u 2016. godini pregledali oko 53 hiljade uređaja, a u potrazi za problematičnim materijalima, već koristi softver za prepoznavanje lica, koji ipak nije dovoljno sofisticiran da prepozna problematične fotografije, te video sadržaje. Ovo odeljenje planira i da svoje osetljive podatke premesti na cloud provajdera poput Amazon Web Services, Google ili Microsoft, a kada se stvore zakonski uslovi za to, što bi znatno olakšalo proces.

Zamišljeno je da se veštačka inteligencija obuči za prepoznavanje fotografija koje prikazuju nasilje, a digitalni forenzičari Metropolitan policije slične softvere koriste za detektovanje narkotika, oružja , te novca na fotografijama koje se nalaze u okviru uređaja osumnjičenih. Kada su u pitanju fotografije koje prikazuju golotinju, program još ne funkcioniše na zadovoljavajućem nivou, te se tako dešava da fotografiju peščane pustinje prepozna kao problematični sadržaj.

Pročitajte i:  Apple (privremeno) prekida razvoj AR/VR naočara

Ako bi se ovaj deo posla prepustio kompjuterima, to bi bitno ubrzalo proces, te bi forenzičare bar donekle poštedelo trauma koje dolaze zajedno sa ovim delom posla.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:

SBB

5G 2019
Tagovi: , , , , , ,