BIZIT 2022

Video nadzor saobraćaja u Brčkom

Kompanija  VUCOMM je početkom 2014. godine realizovala još jedan uspešan projekat “SIGURAN GRAD” i time potvrdila da je zasigurno lider u regionu u obezbeđivanju gradova kao i svih njihovih stanovnika. Projekat je realizovan u opštini Brčko gde je uveden najsavremeniji sistem video nadzora grada kao i kontrola prolaska vozila kroz crveno svetlo – GEKKO. Na ovaj način izvršena je instalacija MOBOTIX kamera na 5 različitih raskrsnica čiji je zadatak da u kombinaciji sa GEKKO software-om registruju sve prolaske vozila kroz crveno svetlo.

Primer

Budući da Mobotix kamere daju sliku vrhunskog kvaliteta, sistem je dimenzionisan tako da su snimci sa kamere najviše rezolucije koja omogućava dokazivanje svih saobraćajnih prekršaja. Kamere su opremljene i mikrofonima, tako da operateri u nadzornim centrima čuju i zvuk s lica mesta, a tonski zapis se zapisuje i na storage-u. Mobotix‑ove kamere za ispunjavaju sve uslove neophodne za video nadzor grada – rade po suncu, kiši, snegu i vetru, bez potrebe za zaštitnim kućištem, napajaju se po PoE standardu, a određeni modeli imaju po dva sočiva od kojih je jedno optimizovano za dnevno, a drugo za noćno snimanje.

GEKKO software, koji je sastavni deo bezbednosnog sistema je proizvod firme VUCOMM, omogućava prepoznavanje registarskih tablica svih vozila koja naprave saobraćajni prekršaj i automatski se upisuju u posebnu bazu podataka iz koje se kasnije uzimaju podaci radi kažnjavanja nesavesnih vozača. Odmah po uvođenju ovog sigurnosnog sistema, na raskrsnicama opštine Brčko na kojima je instalirana oprema registrovano je u proseku 30 prolazaka kroz crveno svetlo u periodu od 24h.

Realizacijom ovog projekta opština Brčko će sasvim sigurno smanjiti broj saobraćajnih prekršaja, i na taj način omogućiti povraćaj uložene investicije u veoma kratkom vremenskom periodu. Opština Brčko će na ovaj način postati jedna od najbezbednijih opština u regionu.

Zahvaljujući svojoj pouzdanosti, zanemarljivim troškovima održavanja i neprevaziđenom kvalitetu žive slike i snimljenog materijala, Mobotix pruža veću bezbednost za sve građane Brčkog, a posebno sa sve učesnike u saobraćaju.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,