BIZIT 2022

Video striming preuzima primat nad kablovskim pretplatama širom sveta

Američka filmska asocijacija objavila je juče, 21. marta, da je globalno tržište zabave, koje pokriva i bioskopska i kućna izdanja, prošle godine dostiglo nov nivo od 96,8 milijardi dolara. U izveštaju se dodaje da je video striming sada prevazišao globalne kablovske pretplate.

PCPress.rs Image

Prema Američkoj filmskoj asocijaciji, video striming je doživeo nagli rast u protekloj godini, sa 613 miliona pretplata širom sveta, što predstavlja povećanje od 27% u odnosu na 2017. godinu. U izveštaju se ističe da su pretplate za video striming sada po prvi put premašile pretplate za kablovsku televiziju. U prethodnoj godini dodato je 131,2 miliona novih pretplata, što je dovelo do novog maksimuma od 613,3 miliona globalnih pretplata. To je nasuprot pretplatama za kablovsku televiziju koje su pale za 2% u 2018. na 556 miliona.

Iako su možda izgubili prvo mesto od strane streaming video servisa, koji se sve većom brzinom šire zbog fleksibilne prirode planova i nižih cena, kablovska pretplata još uvek donosi više novca. Njihovo učešće je porastlo za 6,2 milijarde dolara u 2018. godini na ukupno 118 milijardi dolara. Video striming se zapravo nalazi na trećem mestu na listi najvećih ukupnih prihoda jer je drugo mesto zauzela satelitska televizija.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , ,