TrendMicro

Video-zid od aRGB tastatura

Znamo za LCD, OLED i slične tehnologije ekrana, ali da li ste znali da oni mogu da se naprave i od tastatura? Dobro to, zbog veličine, nije moguće nazvati ekranom, već  video-zid, napravljen od 40 addresable RBG tastatura. Naravno, ovakav video-zid je zbog male rezolucije daleko od bilo kakve korisne primene, ali je izuzetno atraktivan sistem.

argb

Displej je napravljen od 5 x 8 matrice od WhirlwindFX Element V2 aRGB tastatura, sastavljenih i kontrolisanih putem PC računara. Tastature su povezane sa računarom putem nekoliko USB habova, sa ukupno 40 USB portova. Okačene su na crni zid, kako bi se smanjio kontrast i dobio bolji vizuelni efekat cele ove „skalamerije“. Simultano kontrolisanje svih tastatura uopšte nije zahtevno, a opterećenje procesora u računaru sa ovim zadatkom bilo je manje od dva procenta.

Softverska podrška zasnovana je na SignalRGB softveru koji omogućava potpunu kontrolu svakog pojedinačnog tastera (piksela) na tastaturama, čime se dobijaju fantastični efekti, mada u veoma maloj rezoluciji (95 x 48 „piksela“).

Inače, Logitech je prvi, još pre nekoliko godina, napravio gigatnski video-zid od RGB tastatura, mada je on bio sposoban za prikaz samo jedne pre-programirane animacije. SignalRGB je, za razliku od njega, napravio potpuno upravljiv sistem u realnom vremenu, dostupan svakom korisniku SignalRGB softvera.

Izvor: Tom’s Hardware

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *