Top50 Glas publike

Vimeo otpušta 11 odsto radne snage

Vimeo radi još jednu rundu otpuštanja, ovoga puta pogađajući 11 odsto kompanije, objavio je izvršni direktor

PCPress.rs Image

Navodeći „dalje pogoršanje ekonomskih uslova“, direktor je rekao osoblju Vimea da će skoro svako odeljenje i region kompanije imati rezove. Većina otpuštanja će se desiti u velikim odeljenjima kao što su prodaja i istraživanje i razvoj.

„U 2023. ulazimo sa fokusiranijom strategijom da pojednostavimo Vimeo, i na kraju, veličina i sastav našeg tima treba da odražavaju taj fokus“, navodi se u objavi. „Ovo smanjenje nam omogućava da postignemo naše ciljeve rasta i profitabilnosti na način koji daleko manje zavisi od šireg tržišta, stavljajući nas u potpunu kontrolu nad našom sudbinom.

Ovaj krug otpuštanja radnih mesta usledio je nakon ranijih otpuštanja u julu, kada je objavljeno da Vimeo otpušta 6 procenata svoje radne snage. Vimeo nije bio usamljen: desetine tehnoloških kompanija, od kripto berzi do tehnoloških giganata kao što su Meta i Amazon, otpuštale su nagomilane radnike prošle godine jer je ekonomija krenula na gore.

Oni koji su pogođeni otpuštanjima u julu dobili su najmanje 12 nedelja plate, COBRA zdravstveno osiguranje i „podršku mentalnom blagostanju“, između ostalih beneficija, a rečeno je i da će kompanija ponuditi sličan paket novootpuštenim zaposlenima. Kompanija će sutra održati gradsku skupštinu na kojoj će se razgovarati o tome koji će delovi poslovanja biti posebno pogođeni.

Poslednjih godina, Vimeo je pokušao da se okrene i rebrendira od svog osnivanja kao platforme za indi kreatore do profesionalizovanog video softverskog proizvoda za preduzeća. Promena se pokazala kao teška, posebno za dugogodišnje korisnike koji su se oslanjali na Vimeo kao alternativu YouTube-a. Prošlog proleća, kreatori su rekli da ih je Vimeo pogodio značajnim poskupljenjem pretplate i zapretio da će ukloniti njihov sadržaj ako ne plate.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *