TrendMicro

Vimeo preuzima izraelski startap Magisto

Servis za postavljanje video sadržaja, Vimeo, preuzima izraelski startap Magisto, koji pruža alate za brzo uređivanje kratkih videa putem veštačke inteligencije, sa ciljem da uveća svoj set video alata i proširi svoju globalnu bazu korisnika.

PCPress.rs Image

Magisto, osnovan 2009. godine, tvrdi da ima 113 miliona korisnika i da je njegova platforma do sada korišćena za više od 450 miliona videa. Kompanija je od 2010. prikupila 22,5 miliona dolara od investitora, uključujući Qualcomm Ventures, SanDisk Ventures i Horizons Ventures, prenosi Crunchbase-u.

Uslovi ugovora i finansijski aspekti ove akvizicije trenutno nisu poznati. Međutim, izraelska poslovna publikacija Globes objavila je u ponedeljak 15. aprila, da Vimeo plaća oko 200 miliona dolara za Magisto. Izraelska startap kompanija ima 75 zaposlenih sa sedištem u Menlo Parku, Kalifornija, kao i kancelarije u Ness Zioni, Izrael. Vimeo, koji je u vlasništvu IAC-a, očekuje da će posao biti završen do kraja drugog kvartala 2019.

Vimeo, koji ima 90 miliona članova u više od 150 zemalja, kaže da će dve kompanije raditi zajedno „da razviju potpuno nove mogućnosti za kreiranje videa kratkog formata za Vimeo platformu, sa ciljem da pomognu svakom pojedincu ili biznisu da ispričaju svoje priče sa profesionalnošću i lakoćom.“

Pročitajte i:  Google kupio Mandiant za 5.4 milijarde dolara

Izvor: TechCrunch

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,