BIZIT 2022

Vip krenuo sa uvođenjem 4G mreže

Predstavnici medija danas u beogradskoj Beton hali mogli da isprobaju kako funkcioniše Vipova LTE mreža. Ova kompanija danas je prvi u Srbiji pustila u upotrebu  4G LTE mrežu.

Dejan Turk, CEO Vip, Vip prvi pustio 4G LTE u SrbijuS

 

Pančevo je prvi grad potpuno pokriven signalom  4. generacije, kao i veći deo Novog Beograda i pojedini delovi starog gradskog jezgra. Uskoro bi 4G mrežom trebalo da budu  pokriveni Kopaonik i Zlatibor, dok je u  narednim fazama planirano širenje po većim gradovima u Srbiji, najavljeno je iz Vipa.

Vipova 4G LTE mreža biće dostupna u zonama pokrivanja od 1. aprila, kada će Vip početi sa pozivanjem postpejd korisnika sa kompatibilnim uređajima da u Vip centrima u Beogradu i Pančevu besplatno zamene svoje SIM kartice za one koje podržavaju 4G LTE brzine. Odabrani 4G LTE postpejd korisnici će u toku aprila moći besplatno da testiraju 4G LTE mrežu i da podele svoja iskustva putem društvenih mreža.

11009381_926458660717964_2911776488709833988_n

„Pošto je komercijalno uvođenje mreže 4. generacije osnova za ponudu novih i naprednijih usluga, Vip planira da ove godine uloži oko 30 miliona evra u njen razvoj, a dodatno ćemo unaprediti i naše postojeće 3G i 2G mreže širom Srbije“,  rekao je Dejan Turk, direktor/CEO kompanije Vip mobile tokom demonstracije mogućnosti nove mreže u Beogradu.

U teoriji, maksimalne brzine idu i do 150 Mbps, a Vipovi korisnici će u proseku moći da koriste brzine preuzimanja sadržaja između 40 i 60 Mbps, što je više nego trostruko brže od postojeće 3G mreže, rekao je Dejan Kastelic, direktor/CTO Vip mobile.

,,Mreža četvrte generacije omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja preko mobilnih uređaja kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje on-line sadržaja.  Zahvaljujući kapacitetu nove tehnologije, korisnici stiču utisak praktično trenutnog pristupa internetu i preuzimanja velikih i zahtevnih aplikacija, gledanja i deljenja HD i Full HD video materijala’’, objasnio je Kastelic.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,

One thought on “Vip krenuo sa uvođenjem 4G mreže

  • 25. March 2015. at 10:47
    Permalink

    A kako bi bilo da na Karaburmi prvo obezbede bilo kakav signal za mobilni internet, obzirom da kad nisam na wi-fi-ju Vipov signal za net bukvalno ne postoji.

Comments are closed.