ASUS ROG Flow

Vip Mobile: Kontinuiran rast tokom prvih devet meseci 2010. godine

vip-mobileVip mobile imao je blizu 1,3 miliona korisnika na kraju septembra ove godine, što je rast korisničke baze od skoro 20% u odnosu na 1,070 miliona korisnika na kraju istog meseca 2009. godine. Tržišno učešće kompanije na kraju trećeg kvartala iznosilo je 13% u poređenju sa 11,5% u istom periodu prošle godine.

Tokom trećeg kvartala 2010. godine Vip je povećao prihode za 21,6% na 27,6 miliona evra u poređenju sa 22,7 miliona evra iz trećeg kvartala 2009. godine, što je rezultat povećanja broja korisnika i povećanja ukupnog mobilnog saobraćaja koji je generisan od strane Vipove korisničke baze.

Vip je uspeo da značajno smanji operativni gubitak (EBIT) na 7,5 miliona evra sa 80,7 miliona koliko je on iznosio prošle godine u istom periodu. Prvi put od početka poslovanja prihod pre kamate, amortizacije i poreza (EBITDA) je pozitivan i iznosi 3,3 miliona evra, u odnosu na negativni prihod od 3,9 miliona evra koliko je on iznosio u trećem kvartalu 2009. godine.

„Poboljšanje pokazatelja našeg poslovanja rezultat je kontinuiranog investiranja u usluge za naše korisnike i sopstvenu savremenu mobilnu mrežu. Vip ostaje najveći grinfild investitor u Srbiji, pošto smo od 2007. godine u poslovanje uložili 618,8 miliona evra, uključujući i iznos za kupovinu licence. Iako su zbog opšte ekonomske situacije i dodatnog poreza od 10% na upotrebu mobilnih telefona, svi vlasnici mobilnih telefona morali da optimizuju svoju komunikaciju i tokom 2010. godine, naš tržišni udeo i dalje raste zahvaljujući novim korisnicima koji se opredeljuju za Vip. Korisnici usluga mobilne telefonije i mobilni operateri očekuju da ovaj porez bude ukinut u januaru 2011. godine, kao što je Vlada obećala.”, rekao je Roland Hajdner, član Upravnog odbora Vip mobile zadužen za finansije.

Pročitajte i:  Digitalizacijom privrede do razvoja društva

Vip Mobile

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: ,