ASUS ROG Flow

Vip mobile: Veče Android programera

Juče su se u Yachting klubu Goga okupili programeri – učesnici drugog Vip Android izazova. Ovaj skup, organizovan uz podršku kompanije HTC, bio je jedinstvena prilika za održavanje panel diskusije o postojećim iskustvima, trendovima i budućem razvoju pametnih telefona i Android platforme. Diskusiju je vodio Marko Savković, menadžer projekta Vip Android izazov 2.0, a učestvovali su Rihard Frizinger iz kompanije A1 Telekom, Karina Pareira i Aleksandros Gurgutis iz HTC-a, Andreas Elsner iz Vipa, te Dejan Ristanović, glavni i odgovorni urednik PC Pressa.

Tokom disksuije istaknuto je da aplikacije život čine lakšim i zabavnijim, te da su posebno korisne ako imaju lokalnu primenjivost. To je i cilj Android izazova, pa je ova prilika iskorišćena za podsećanje na ključne datume vezane za ovogodišnji konkurs. Prijavljivanje programera i ideja traje do 31. jula, a gotove aplikacije moraju biti poslate do 1. septembra. Samo na taj način garantuje se mogućnost učešća u podeli nagradnog fonda koji ove godine iznosi 22.000 evra.

Android Developer’s Night je obeležilo i predstavljanje najnovijeg HTC-ovog telefona Wildfire, koji bi se mogao označiti kao “Desire Mini” uz nešto slabije karakteristike. Novi telefon će se uskoro naći u Vip prodajnim centrima po početnoj ceni od 1 dinar uz paket Postpejd 1800. Na kraju je desetoro najsrećnijih kući pošlo s novim HTC Desire telefonima.

Pročitajte i:  Vip Printing as a service za jeftiniju i efikasniju štampu

Izvor: Vip mobile

Facebook komentari:
BIZIT Seminar

Tagovi: , , , , ,