Vip otvorio telekomunikacioni centar u Kragujevcu

Kompanija Vip mobile svečano je otvorila u Kragujevcu regionalni telekomunikacioni centar koji predstavlja dodatnu podršku korisnicima, naročito kada je u pitanju prenos veće količine podataka. Centar su otvorili  Veroljub Stevanović, gradonačelnik Kragujevca i Tanasis Kacirumpas, izvršni direktor kompanije Vip.

Presecanje vrpce, gradonačelnik Veroljub Stevanović i  direktor Vip mobile Tanasis Kacirumpas

Posle Beograda, Novog Sada i Niša, ovo je četvrti regionalni telekomunikacioni centar kompanije Vip mobile u Srbiji, a izgrađen je kako bi se obezbedio non-stop pristup svim uslugama koje operater nudi uključujući i slučajeve većih kvarova i druge nepredviđene okolnosti.

 „Usled stalnog rasta korisničke baze i širenja naše HSPA+ mobilne mreže, imamo potrebu da kontinuirano unapređujemo kvalitet naše infrastrukture, a sve u cilju postizanja najboljeg korisničkog iskustva. Regionalni centar u Kragujevcu može i poslovnim korisnicima da ponudi kapacitete za prenos i čuvanje podataka i mi smo već u kontaktu sa predstavnicima najvećih firmi u ovom  regionu koje su veoma zainteresovane za ovu vrstu ICT podrške.

Otvaranjem ovog tehnički naprednog objekta nastavljamo sa ulaganjima u domaću infrastrukturu, a Vip ostaje najveća grinfild investicija u Srbiji, sa uloženih skoro 730 miliona evra u proteklih šest godina“, istakao je Tanasis Kacirumpas.

Uz podršku gradskih vlasti, regionalni centar podignut je za osam meseci u industrijskoj zoni Kragujevca, na prostoru od preko 1500 kvadratnih metara, a ukupna vrednost investicije iznosi 3,2 miliona evra, navodi se u zvaničnom saopštenju.

 

Facebook komentari:

Tagovi: ,