Vip predstavio rezultate testiranja LTE

Drugog dana ovogodišnje TELFOR konferencije, kompanija Vip mobile održala je prezentaciju na temu LTE mreže.

PCPress.rs ImageVip mobile je tokom ove godine dobio privremenu licencu RATEL-a za LTE, te je obavljeno tromesečno testiranje.

Vip je na projektu testiranja LTE mreže radio sa kompanijom ZTE, koji je postavio sve elemente, a testiranja su obavljena i u laboratoriji, ali i na terenu.

Đorđe Begenišić ispred kompanije Vip govorio je o prednostima LTE tehnologije i iskustvima ove kompanije tokom testiranja.

On je istakao da je LTE dominantan u odnosu na ostale tehnologije, te da flat arhitektura koja je odlikuje u praksi znači veoma malo kašnjenje, prijavljivanje na mrežu je znatno brže nego sa drugim tehnologijama, a brzine koje su oni izmerili, što se protoka za pojedinačnog korisnika koji je u mirovanju tiče, su 103Mbps DL i 45,1Mbps UL.

Posebno su zanimljivi rezultati takozvanog “deep indoor” testiranja, gde UMTS tehnologija nije omogućava povezivanje, dok je LTE tehnologija dala rezultate od 1,5Mbps.

LTE je zasnovan na konceptu samoorganizujuće mreže koja cilj ima smanjenje operativnih troškova potrebnih za integraciju, planiranje i optimizaciju mreže nove generacije, istakao je on.

Facebook komentari:
Pročitajte i:  A1 moblina mreža proglašena najbržom od strane OOKLA
SBB

Tagovi: , , ,