ePlaneta

Vip prezentacija na TELFOR 2013

Jedna od prezentacija održanih danas u Sava Centru, a u okviru 21. po redu telekomunikacionog foruma TELFOR, bila je i prezentacija kompanije Vip mobile.

viptelforRanko Drobnjak, stariji stručnjak za planiranje jezgra telekomunikacione mreže ove kompanije održao je prezentaciju na temu “Uvođenje 100G koherentne tehnologije u DWDM transportnoj mreži Vip mobile i Telekom Austrija Grupe”

Usled kontinuiranog porasta data saobraćaja iniciranog novim multimedijalnim aplikacijama u fiksnim i bežičnim mrežama, potreba za velikim kapacitetima u optičkom prenosu postaje pravi izazov za telekomunikacione operatere. Koherentna tehnologija omogućava prenos optičkog digitalnog signala bitskih protoka 100Gb/s na velikim rastojanjima što predstavlja revolucionarnu promenu, odnosno desetostruko povećava propusni opseg optičkih sistema. Primena 100G koherentnih DWDM optičkih sistema predstavlja adekvatan odgovor i veliki doprinos telekom industrije daljem razvoju informatičkog društva.

Inače, TELFOR 2013 otvorio je ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, Rasim Ljajić, koji je naglasio da je sama činjenica da se konferencija održava po 21. put, naročito u uslovima ekonomske krize, samo po sebi velik uspeh.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,