BIZIT 2022

Vip širi 4G mrežu

Vip mobile u ovom trenutku radi na širenju svoje 4G LTE mreže na teritoriji Beograda i Pančeva, a uskoro će je uvesti i u Kragujevac, Niš i Novi Sad. Operater tokom ove godine ulaže više od 30 miliona evra u unapređenje mreže širom Srbije, a investicija obuhvata i dodatna poboljšanja signala 3G mreže u Vojvodini.

Radovi na sirenju mreze

Signal mobilne mreže četvrte generacije će tokom oktobra u Beogradu biti dostupan i u širim zonama Zemuna, Vračara, Zvezdare, Voždovca, Žarkova i Krnjače, a početkom novembra prednosti veoma brzog mobilnog prenosa podataka osetiće i korisnici u navedena tri grada.

Mobilna tehnologija 4G LTE pruža bolje korisničko iskustvo u odnosu na postojeću 3G mrežu, prvenstveno pri korišćenju mobilnog interneta. Pristup internetu i učitavanje on-line sadržaja je gotovo trenutno, kao i preuzimanje velikih i zahtevnih aplikacija, gledanje i deljenje HD i Full HD video materijala.

,,Zbog sve veće potrebe korisnika za mobilnim prenosom podataka naš cilj je da do kraja ove godine obezbedimo brzi 3G i 4G mobilni internet za 89% populacije Srbije. U narednim fazama planiramo da omogućimo pristup 4G mreži, najpre korisnicima u većim gradovima Srbije, a nakon toga i u manjim mestima i ruralnim područjima, u zavisnosti od njihovog broja i učestalosti korišćenja pametnih uređaja’’, ističe Natali Delić, CTO kompanije Vip mobile.

Pročitajte i:  Invervju: SBB – mreža koja prati vreme

Samo u Vip mreži od početka godine obim prenosa podataka je porastao za 80% u odnosu na isti period 2014. godine, a u ovom trenutku više od polovine postpejd korisnika ima smart telefon. Dodatno, od kraja marta kada je Vip prvi uveo tehnologiju četvrte generacije u Srbiju, prodato je skoro 60% uređaja koji su kompatibilni sa 4G mrežom.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,